![]() |
Beratını Alan Adamın Muhteşem Hikayesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Beratını Alan Adamın Muhteşem HikayesiEski zamanların birinde saf mı saf temiz mi temiz, her şeye ve herkese kanan bir adam yaşarmış ![]() ![]() ![]() Gel zaman git zaman, bu saf adamın köyünden bir grup insan umre ziyareti yapmaya karar verirler ![]() ![]() “Yolda biraz takılırız, zaman geçiririz ![]() ![]() Nihayet uzun ve yorucu bir yolculuktan sonra yüce ALLAH’ın evi Beytullah tüm heybetiyle görünmüş ![]() ![]() Yaklaşık on gün burada ibadet ve taatla meşgul olan kafile artık toparlanıyormuş ![]() Şimdi Resûlullah’a varma zamanı gelmişti ![]() Nur şehir Medine’ye gitmek için yola koyulmuşlardı ![]() Mekke’den bir mil mesafe ayrılmışlardı ki, içlerinden biri çantasından birtakım kâğıtlar çıkarmış, acele ile arkadaşlarına dağıtmaya başlamış ![]() “Bu nedir?” diyenlere: -”Susun, sessiz olun ![]() ![]() ![]() Kafilede olan herkese dağıtmış ![]() O kâğıtlardan sadece saf adama vermemiş ![]() Arkadaşları dayanamamış, “çabuk anlat, oyunun nedir?” demişler ![]() Adam: -”Bakın, birazdan saf adam gelecek ![]() ![]() -”Eee, biz ne diyeceğiz?” diye atılmış arkadaşları ![]() -”Diyeceğiz ki, bu kâğıtlar bize cennetten gelmiştir ![]() ![]() ![]() Arkadaşlarından bazıları: -”Fakat bu çok ağır bir şaka ![]() ![]() Biraz sonra saf adam yanlarına gelmişti ![]() ![]() Dayanamadı: -”Ey benim arkadaşlarım! Nedir o elinizdeki öpüp kokladığınız kâğıtlar?” diye sordu ![]() Hepsi birbirlerine kaş göz edip gülüşmüşlerdi ![]() Bu oyunu hazırlayan zat ona: -”Aaa, senin bu kâğıtlardan haberin yok mu?” -”Hayır, yok ![]() -”Ama nasıl olur, bak, hepimize gönderildi bundan ![]() -”Fakat anlamıyorum, nedir onlar? Kim gönderdi?” -”Kim olacak, umremizi ve ibadetlerimizi beğenip kabul eden ALLAH gönderdi ![]() Saf adam âdeta beyninden vurulmuştu ![]() Son baharda yaprakları dökülüp en ufak bir rüzgârda titreyen bir gül ağacı yaprağı gibiydi ![]() -”Rabbim! Rabbim! diye kıpırdıyordu ![]() Aniden yönünü Mekke’ye çevirdi ![]() Kâbe karşısındaydı; birden olanca kuvvetiyle koşmaya başladı ![]() Arkadaşlarının -”Dur, gitme! şaka yaptık ![]() ![]() Onun gönlü yanmıştı, hem de nasıl bir yangın? Belki Nil nehri oraya aksa, söndüremeyecekti ![]() ![]() ![]() ![]() -”Ey yüceler yücesi ALLAH’ım! Ey benim Rabbim! Niye benim beraatımı vermedin, ne kusur ettim? ALLAH’ım! Arkadaşlarım öyle mutlu ve sevinçli, ben böyle boynu bükük yetim kaldım ![]() Rabbim! Sana yalvarıyorum! Benim de beratımı ver ![]() O, böyle yalvarırken, kafasına bir şeyin değip yere düştüğünü hissetti ![]() ![]() ![]() ![]() -”Aldım! Aldım! Ben de beratımı aldım!?” Arkadaşlarının hepsi şaşırmıştı ![]() Adam yanlarına gelince, hemen elindeki kağıdı aldılar ![]() O da neydi? Bu kâğıt nasıl da güzel kokuyordu! Hayatlarında hiç bu kadar güzel bir koku koklamamışlardı ![]() ![]() Şimdi hepsi telaşlanmışlardı, işin içinde bir iş vardı ![]() Hiç vakit kaybetmeden hemen Mekke’ye döndüler ve o devrin büyük âlimi bir büyük zata gittiler ![]() Kâğıdı ona verdiler ![]() O âlim zat kâğıdı eline alır almaz, ayağa kalktı ![]() -”SübhanALLAH! Bu cennet kokusudur ![]() ![]() -”Bu,” dedi, “bu bir berattır ![]() ![]() ![]() Hepsi donmuşlardı ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|