Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Kıssadan Hisse

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gerçek, hissemutlaka, okuyunuz, sevgikıssadan

Gerçek Sevgi....Kıssadan Hisse(Mutlaka Okuyunuz)

Eski 08-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Gerçek Sevgi....Kıssadan Hisse(Mutlaka Okuyunuz)

gerçek sevgikıssadan hisse(mutlaka okuyunuz)

O gün adliye binasının önü ana baba günü gibiydiBütün gazeteciler toplanmıştıKonu 80 yaşındaki bir neneyle 84 yaşındaki bir dedenin boşanma davalarına tanıklık etmektiTamda hani şu evlenmeden beraber yaşamanın daha iyi olduğunu savunan sapık zihniyetin türediği andı

Mahkeme başlamıştıHakim önce neneyi çağırdı

-Anlat bakalım anne derdin ne?Bu yaştan sonra neden boşanmak istiyorsun?

Nene anlatmaya başladı:

-bak hakim bey evladım şu görmüş olduğun ihtiyar admla ben tamı tamına 60 yıllık evliyimBirbirimizi severek evlenmiştikben ankarada yaşıyordum ve bu adam çankayada askerlik yapıyorduaskerliği bitince evlendik

ben bi çocuğumuz olmasını çook istiyordumama eşimden olan bir problem yüzünden çocuğumuz olmuyordubende üzülerek kendisinden boşanmak istediğimi söyledimO da:

-biz birbirimizi çok seviyoruz çocuk için ayrılmayalımNasip değilmişBen sana çiçek getiririm sende onlarla uğraşırsınOnlarda çocuk gibidir sevgi ister,ilgi ister,konuşmak isterGel yuvamızı yıkmayalım

dedi bende gerçekten seviyordum kabul ettimo çiçekler getirdi zaten bahçıvandı kendisi,bende o çiçeklerle sanki çocuğum gibi davrandımta ki bi akşam yeni bir çiçekle gelinceye kadarSEDEF ÇİÇEĞİ

Bak hayatım dedi sana yeni bir çocuk getirdimAma bu çocuğun huyu biraz kötüBunu her gece saat 3 te sulaman gerekiyorYoksa ölür dedi

Bende her gece saat 3 te kalkıp o çiçeği suladımBir gece olsun şu adam kalkıp sulamadıBende kendi kendime adadım ki eğer bu çiçek ölürse bende bu adamdan boşanırımdün baktım çiçek ölmüş bende doşanma davası açtım

Beni boşa bu duygusuz adamdan hakim bey evladım

Hakim olanları dinledikten sonra dedeye yönelir

-eşini dinledin baba gel bide seni dinleyelimSöylemek istediğin bişey varmı?

dede suçlamalardan yüzü kıpkırmızı olmuş bir şekilde utanarak hakimin karşısına çıkar:

-söylenenleri dinledim evlatEşim haklıdır ancak bilmediği bir nokta var

Ben bahçıvanım çiçekleri çok iyi bilirimSen sedef çiçeğinin huyunu bilirmisin evlat?

hakim:

-Nedir baba söylede bilelim

dede:

-sedef çiçeği suyu hiç sevmezAyda bir defa sulasan yeterlidirEğer birden fazla sularsan yaşamaz kurur

Eşimin boynunda ağrılar vardı doktora götürmüştümDoktor bana dediki bak dede nenenin boynunda kireçleme başlamış4 saatten fazla yatmaması lazım yoksa vermesin felç bile olabilir

uyku tatlıdır hakim bey oğlum ona gece kalk dolaş sonra tekrar yat deseydim yapamazdıBenimde aklıma böyle bir oyun geldi

O her gece kalkar çiçeği sular geri gelir yatardıBen o zamana kadar numara yapar onun uyumasını beklerdim

O uykuya dalınca gece kalkar çiçeğin toprağını değiştirirdimİnsanlık hali işte dün bende uyuya kalmışım çiçek ölmüş

(alıntı)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com