Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Kıssadan Hisse

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
beddua, dua

Beddua Yerine Dua..

Eski 08-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beddua Yerine Dua..



Beddua Yerine Dua




Ma'rûf-ı Kerhi Hazretleri bir gün talebelerini toplar Dicle kenarındaki hurmalıklara çekilir sohbet ederler Bu esnada nehirden bir kayık geçer İçinde birkaç bıçkın genç Hem içki içerler, hem şarkı söylerler Bir ara hepten şirazeden çıkar, naralar atarlar Talebeler bu edepsizliğe çok bozulur Hatta içlerinden bazıları:



-Ah şu kayık bir devrilse de günlerini görseler, derler


Ardarda patlayan kahkahalardan ders yapılamaz olunca mübarek o yana döner Ellerini açar ve;


- Ya Rabbi, Sen bu kullarını dünyada neşelendirdiğin gibi ahirette de neşelendir Onlara hidayet ve istikamet nasip eyle, der


İşte tam o sıra gençlerden biri sahildeki sohbetin farkına varır, arkadaşlarını uyarır Mübareği görünce derlenir toparlanırlar Hatta sazlarını kırar, destileri suya atarlar Mahçup mahçup gelir, Şeyh Mar'uf'un ellerine kapanırlar O günden sonra sohbetin müdavimlerinden olurlar

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.