![]() |
Dini Hikayeler… |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dini Hikayeler…Dini Hikayeler… İmam-ı Azam Hasmı ile Bir tartışma esnasında hasmı İmam-ı Azam’a bir tokat vurmuş ![]() Bunun üzerine imam-ı Azam sinirlerine hakim olarak şöyle demiş: Senin bu hareketine aynı ile mukabele edebilirdim ama etmeyeceğim ![]() Seni halifeye şikayet edebilirdim, bunu da yapmayacağım ![]() Seni ’a havale edip ahrette davacı olmayı ve hakkımı almayı dileyebilirdim fakat bunu da yapmayacağım ![]() ![]() ![]() İmam-ı Azam’ın bu hassasiyeti karşısında adam duygulanmış ve ağlayarak eline kapanmış ![]() İ ![]() ![]() ![]() Böylece İ ![]() ![]() Hüsn-i zan Defnedilen bir cenazenin arkasından eshab-ı kiram konuşuyor ![]() Bir kişi, “Ya Resulallah! Tabutu çok ağırdı” diyor ![]() Efendimiz, “Demek ki sevabı çokmuş” diyor ![]() Başka bir cenaze sonrası yine birisi “Ya Resulallah! Tabutu çok hafifti” diyor ![]() ’ın Resulü, “Demek ki günahı çok azmış” buyuruyor ![]() Hz ![]() Hz Ömer, kendisine adaletten ayrılmamayı bunun ahrette hesabının sorulacağını hatırlatması için bir adam tutmuş ![]() Bu şahıs, her gün belli bir vakitte gelir, “Ya emir-el Müminin! Adaletten ayrılmayın, ahreti unutmayın ![]() ![]() BU görevli şahıs yine bir gün geldiği zaman Hz ![]() ![]() ![]() Osmanlı padişahlarının da kendilerine hatırlatmalar yapan görevlileri varmış ![]() ![]() ![]() Azrail İle Arkadaş Olan Kimse: Adamın biri bir vesile ile Azrail ile tanışmış ve arkadaş olmuş ve arkadaşına “Biliyorum senin elinden kurtuluş yok, ancak benim senden bir istirhamın olacak: Geleceğin zaman bana haber verirsen hiç değilse hazırlık yapar ve bazı işlerimi tamamlamaya çalışırım” der ![]() Fakat aradan bir süre geçtikten sonra Azrail bu arkadaşının canını almaya gelir ![]() ![]() Azrail de “Ben sana haber verdim ama sen anlamadın ![]() ![]() ![]() not: azraille arkadaş olanın hazreti İbrahim olduğu söylenir ![]() En Fazla Üç Varlık Bir bayram günü Harun Reşit bayramlık güzel elbisesini giyerek Behlül Dana’nın ziyaretine gitmiş ![]() Yeryüzünde, yer altında ve gökyüzünde en fazla olan şey nedir? Harun Reşit cevaben; ” Yeryüzünde canlı, yer altında ölü, gökyüzünde de kuşlar en çoktur” demiş ![]() ![]() Söylediklerin her ne kadar zahiren öyle görünse de işin hakikati şudur: Yeryüzünde en çok olan tamah, yeraltında eyvah, gökyüzünde ise Salih ameldir” diyor ![]() Halife Hz ![]() bir gün kırbasını (su tulumu, su kabı) sırtına yüklenmiş, Medine’nin en kalabalık sokaklarında dolaşıyordu ![]() - Baba sen ne yapıyorsun, koskoca halife sırtında kırba taşır mı, taşıtacak kimse mi bulamadın? - Oğlum, bunu taşıtacak adam bulamadığım için veya başka bir mecburiyet dolayısıyla taşıyor değilim ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|