Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Kıssadan Hisse

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
helâk, karun, olması, servetinin

Karun Servetinin Helak Olması

Eski 08-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Karun Servetinin Helak Olması

KARUN SERVETİNİN HELAK OLMASI

KARUN SERVETİNİN HELAK OLMASI

Karun Musa PeygamberinMilletinden di ama o halka karşı KarunZenginliği ile şımardıkça şımardı ben Zenginim diye böbürlenir ve büyük konuşurdu ( ALLAH )teala ona o kadar hazine ve Zenginlik bahşetmişti bu hazinelerin anahtarlarını dahi binlerce insanlar dahi zor taşırdı

Milleti Karun’a şöyle demişti şımarma ey Karun dediler zira( ALLAH )şımaranları sevmez dediler( ALLAH’IN ) sana verdiği bu nimetler ile sen ahiretini kazanmaya çalış dünyadaki payını da unutma( ALLAH )sana nasıl mal verdiyse sen de o( ALLAH’IN ) verdiği malı mülkün servetin kıymetini bil ve malınla övünme fakiri hor görüp alçaltma ki( ALLAH )sen den razı olsun yer yüzün de bozgunculu çıkarma ki zira( ALLAH )bozguncuları ve böbürlenenleri sevmez sen de( ALLAH’IN ) sevmediği kul olma Ya Karun der

MilletiKarun’a sen bu malı nasıl kazandın sanırsın

KarunMilletine der ki ben bu mallarımı servetimi bilgim sayesin de kazandım der MilletineMilleti ey Karun madem ki bilgine bu kadar güveniyorsun der( ALLAH )teala sen den daha bilgili ve Zenginleri halkı daha nice çok olan Milletleri helak etti bilmez misin ey

Karun derler günahkarlar ne kadar ben iyiyim deseler ( ALLAH ) kimin suçlu ve mahsum olduğunu sen den ve bizler den çok iyi biliyor ve

Karun servetini göstermek için bütün süsü ve servetin verdiği güç ile kavmine karşı çıktı ve yine kibirlen di dünya hayatın değer verenler keşke Karun’a verile servet bize de verilse derler

Karun ne Zengin adam ve servet sahibi derler dünyalık isteyenler işi bilenler derler ki yazık sizlere derler iman edip doğru yolda gidenler iyi işler yapanların mükafatını ( ALLAH )teala ahirette Karun’unZenginliğin den daha büyük servet verecek oda cenneti aladır dediler dünyalıklara

KarunGece yatınca Sabah kalksa ki Sarayı yerle bir olmuş Saray adına bir şey kalmamış ve sonra( ALLAH )demeye başlar ve tüm servetini( ALLAH )verdiğigibi tekrar alır ve dünyalık isteyenler vay derler deme ki vermesine bilen( ALLAH )almasını da çok iyi bilir derler ve deme ki ( ALLAH’I ) tanımayanlar umduğuna nail olamazlarmış derler

( ALLAH )kullarını bazılarını fakirlikle bazılarını da Zenginlikle dener varlıkta yoklukta birer imtihandır imtihana hazırlanırken her şeyin yanın da olsun özellikle imanın cömertliğin insanlara sevin( ALLAH ) ve Peygamber aşkın merhametin bunları yanında bulundurursan yanın da dostum sınavı geç men çok kolay olur ve başarı ile bitirirsin Dünya Üniversitesini bitirir ve ahirette Cennet deki yerin de işini bulursun ora da darlık yok bolluk var zalimlik yok merhamet var gaddarlık değil şevekat var parasızlık yok servet bolluğu var

Resulüm de ki ( ALLAH’IM ) mülkün sahibi sensin ,dilediğine verirsin, dilediğin den alırsın dilediğini yükseltir dilediğini alçaltırsın, hayır yalnız senin elindedir Muhakka ki sen her şeye gücü yetensinALİ İMRAN suresi ayet 26
Sevgili dostlarım bazen halka arasın da mal mülk servet lafı ediliyor ben çoğun dan duydum insanların dünya ve Zenginliği dünya kadar zengin Karun’a kalmadı ki bize kalsın derler ve doğru dur tek kalıcı servetin yaptığın iğlik cömertliğin ( ALLAH ) yoluna yaptığın icratları sen , sen ol dostum malım mülküm servetim yok ben nasıl Cömert olayım girdabına kapılma yüreğin ve ağzın cömert olsun fakirin Cömertliği de dili ve yüreğidir ( ALLAH ) teala tüm insanlara hayırlı ve sadakatli zenginlik versin verip şaşıranlar şımaranlar yola dan sapanlar dan değil verip doğru yolu bulanlar da ve Cömertler den etsin Amin

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com