![]() |
Hayırlısını Ver Allah'ım.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hayırlısını Ver Allah'ım.."Kim Allâh'tan korkarsa Allâh ona bir çıkış yolu ihsân eder ve ona beklemediği yerden rızık verir ![]() ![]() ![]() ![]() Fatma hanım sırtına ekin destesini aldı ve düşünceyle ilerlemeye başladı ![]() "-Kız Fatma çabuk buraya gel ![]() ![]() ![]() Can havliyle sırtındaki destesini indirdi ve ahıra koştu ![]() Aman Yâ Rabbi… Hayvan da olsa ne kadar acı çekiyordu ![]() ![]() "-Bir hayli zor olacak galiba! ![]() ![]() ![]() "-Evet zora benziyor ![]() ![]() Fatma hayvan acı çekmesin diye şifâ âyetlerini ardından bildiği bütün sûreleri okumaya başladı ![]() "-Deli kız ineğe de okunur mu?" dedi ![]() "-Ana bak çok acı çekiyor yüreğim dayanmıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fatma'nın bütün merhameti sanki gözlerinden yaşlarla ılık ılık akıyordu ![]() "-Bak ineğin bile yavrusu oldu ![]() ![]() "-Allâh hayırlı evlat versin ana ![]() ![]() "-Hayırlı hayırsız! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fatma ikindi namazından sonra duâ için secdeye vardı ve: "Rabbim dört yıldır senden hayırlı evlâd istiyorum ![]() ![]() ![]() ![]() * * * Dört kez hâmile kalmış ama hepsini kaybetmişti ![]() ![]() "-Kızım hayırlı bir kız evlâdın olacak adını Hediye koy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yalnız Ayşe durmadan hasta oluyor her gece doktora götürüyorlardı ![]() ![]() ![]() ![]() "-Kızım sen bu çocuğa köyün zor imkânlarında bakamazsın bünyesi çok zayıf ve hassas ölür! Benim de yıllardır çocuğum olmuyor onu bana ver!" dedi ![]() Fatma'yı bu teklif iyice bunalttı ve: "-Aslâ!" dedi ![]() ![]() "-Rabbim bu evlât hayırlı olacaksa onu bana nasip edip sevindir ![]() ![]() ![]() "-Veren de O alan da O bize sadece duâ düşer ![]() ![]() Ayşe günden güne iyi oluyordu ve gün geçtikçe büyüdü şirin bir kız oldu ![]() ![]() "-Hayırlı olursa nasip et hayırsızsa ben nasıl onu ıslâh ederim ben kendimi bile ıslâh edememişken! ![]() ![]() ![]() Ayşe ilkokulu bitirince Kur'ân Kursuna verdiler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 16 yaşındaydı güzelliği ve edebi onu akranlarından ayırıyordu ![]() ![]() ![]() "-Öğretmenlik imtihanlarına girdim ![]() ![]() ![]() İki taraf için de zaman istediler ![]() "-Ben çok yokluk gördüm sen görme kızım ![]() ![]() ![]() ![]() Karar verildi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "-Bir yetimi sevindirmek Kâbe'yi inşâ etmek gibidir ![]() ![]() ![]() Bu sesi tanımıştı ![]() ![]() ![]() "-Anneciğim sen her zaman en hayırlısını istersin Rabbimden ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kur'ân sadâları içinde düğün yapıldı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Unutmayalım biz insanoğlu çok âciziz ![]() ![]() ![]() ![]() "Ey Rabbimiz! Bizi Sana boyun eğenlerden kıl neslimizden de Sana itaat eden bir ümmet çıkar bize ibâdet usûllerimizi göster tevbemizi kabul et ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hayırlısını Ver Allah'ım.. |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hayırlısını Ver Allah'ım..Alıntı: Ab-ı Hayat Nickli Üyeden Alıntı "Kim Allâh'tan korkarsa Allâh ona bir çıkış yolu ihsân eder ve ona beklemediği yerden rızık verir ![]() ![]() ![]() ![]() Rabbim! Hep hayırlı istiyorum ben âciz hâlimle nasıl hayırsız bir evlâtla baş edebilirim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [SIZE=4]"Ey Rabbimiz! Bizi Sana boyun eğenlerden kıl neslimizden de Sana itaat eden bir ümmet çıkar bize ibâdet usûllerimizi göster tevbemizi kabul et ![]() ![]() Ellerine sağlık kardeşim güzel yazıydı anlayana Malesefki bu devirde kız verirken mala mülke öle dikkat ediliyorki ![]() ![]() çoğu yerde oğlunuz namaz kılarmı ?diye soran bile yok çok üzücü :( |
![]() |
![]() |
|