![]() |
Mektup Ve Bizans Krali |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mektup Ve Bizans KraliMEKTUP ve BİZANS KRALI Dıhyetü'l-Kelbî r ![]() ![]() Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mektup, ''ın Rasulü Muhammed'den, Rumların sahibi Herakliyus'a' diye başlıyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mektup okunduğu zaman, oradakiler Kayser'in yanından çıktılar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - İşte bu Muhammed'dir ![]() ![]() - Peki, bana ne tavsiye edersin? dedi ![]() - Ben onu tasdik ediyor ve ona tabi oluyorum, dedi ![]() - Şayet ben bunu yapacak olursam krallığımdan olurum, dedi ![]() Sonra biz Kayser'in yanından çıktık ![]() - Sizin memleketinizde ortaya çıkan bu kişi necidir? diye sordu ![]() - O bir gençtir, dedi ![]() - Onun soyu-sopu nasıldır? - Hepimizinkinden üstündür ![]() - Bu peygamberliğin alametlerindendir ![]() - Yalan söylediği görülmemiştir ![]() - Bu da peygamberlik alametlerindendir ![]() Kayser, Ebu Süfyan'a yine sordu: - Acaba arkadaşlarından, onun dinini bırakıp da size dönen oldu mu? - Hayır ![]() - Bu da bir peygamberlik alametidir ![]() - Bir kavim onunla savaştı, o onları mağlup etti ![]() ![]() - Bu da peygamberlik alametidir ![]() Sonra Kayser, beni huzuruna çağırdı ve şöyle dedi: - Seni gönderen zata de ki, ben onun peygamber olduğunu biliyorum ![]() ![]() Piskoposa gelince, hıristiyanlar her pazar günü bir yerde toplanıyor, o da onlara vaaz ediyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonunda şöyle haber gönderdiler: 'Ya bize çıkarsın ya da odana girer seni öldürürüz ![]() ![]() Bunun üzerine piskopos bana bir mektup verip şunları söyledi: 'Şu mektubu al, Muhammed'e götür ![]() ![]() ![]() Bunları söyledikten sonra dışarıya çıktı ![]() ![]() Yusuf Yavuz (Semerkand Dergisi) |
![]() |
![]() |
|