![]() |
Misafir Rızkıyla Gelir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Misafir Rızkıyla GelirMİSAFİR RIZKIYLA GELİR Misafirperver bir sahabi vardı ![]() -Sen her gün birkaç misafirle geliyorsun, gelen misafirler, çocuklarımızın rızıklarını yiyorlar, der ![]() Kocası, aldırış etmez eve gelirken her gün yanında birkaç misafir getirmekte devam eder ![]() -Ya resûlallah! Kocam her akşam eve birkaç misafir getiriyor, böylece de kocamın kazandıkları hep misafirlere gidiyor ![]() ![]() ![]() Peygamber Efendimiz (s ![]() ![]() ![]() ![]() -Ben misafirsiz edemem! Soframda misafir olması, bana neş'e ve bereket veriyor, der ![]() Bu sefer Peygamberimiz (s ![]() ![]() ![]() ![]() -Ben çocuklarımın rızkını başkalarının yemesine rıza gösteremem, der ![]() Adam hiç olmazsa bir misafirde ısrar edince; kadın boşanmaktansa, bir misafire razı olur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kadın kocasına: -Misafirin biri niçin yemek yemeden çıkıp gitti? diye sorar ![]() Adam, ikinci misafirin farkında değildir: -Sen hangi misafirden bahsediyorsun ![]() ![]() Kadın çok iyi görmüştü ![]() ![]() Bu münakaşanın içinden çıkamayacaklarını anlayan karı-koca, hemen Efendimiz Hazretlerine müracaata gittiler ve durumu anlattılar ![]() ![]() ![]() Onları dinleyen Peygamber Efendimiz şöyle buyurdu: -Evet! Eve iki misafir gelmişti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şunu iyi bilesiniz ki, her misafir kendi rızkı ile gelir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Dini hikayeler) |
![]() |
![]() |
|