![]() |
40 Kişilik Yalnızlık |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 40 Kişilik YalnızlıkRasûl-i Ekrem Efendimizin üçü erkek Kasım Abdullah İbrahim dördü kız olmak üzere yedi çocuğu doğmuştur ![]() ![]() ![]() İbni İshak Peygamberimizin (Tâhir) ile (Tayyib) adında iki evlâdı daha olduğunu söylemekte ise de bunların Abdullah'ın sıfatları olduğu bildirilmiştir ![]() 1) Kasım: Rasûl-i Ekremin ilk çocuğu Kasım idi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2) Zeyheb: Peygamberimizin en büyük kızıydı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zeyneb önce teyzesinin oğlu Ebûl'as ile evlenmişti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ebûl'as bir seriyye esnasında yine müslümanların eline esir düştü ve fakat Hazreti Zeyneb'in himayesi sayesinde serbest bırakıldı ![]() Ebûl'as ikinci defa esirlikten kurtulunca Mekke'ye gitti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3) Rukayye Rasûl-i Ekremin ikinci kızıydı ![]() ![]() ![]() - "Oğlum! Muhammed'in kızından ayrılmıyacak olursan ben senden ayrılırım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bedr gazası zaferini Harise oğlu Zeyd Medineye ulaştırdığı gün Hazreti Rukayye vefat etmişti ![]() ![]() 4) Ümmü Külsüm: İslâmiyet gelmeden önce doğdu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bedr gazasının sonunda Hazreti Rukayyenin ölümünden bir yıl sonra Hicretin üçüncü yılı Hazreti Osmanla evlendi ![]() Buhârînin bildirdiğine göre Hafsa dul kalınca Hazreti Ömer Osman'a müracaat ettiği zaman Hazreti Osman tereddüt etmişti ![]() - "Ben sana Osman'dan Osman'a da senden daha iyi bir adam bulacağım ![]() ![]() demişti ![]() Hazreti Osmanla evlenen Ümmü Külsûm onunla altı yıl beraber yaşadı ![]() ![]() ![]() ![]() Hazreti Osman Rasûl-i Ekremin iki kızı: Rukayye ve Ümmü Külsûm ile evlendiği için "İki nur sahibi" mânâsına "Zinnûreyn" sıfatını kazanmıştı: 5) Fâtıme: Rasûl-i Ekremin en küçük ve fakat en sevgili kızıydı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Rasûl-i Ekrem Hazreti Ali ile Hazreti Fâtımenin iyi geçinmesini ister aralarında ihtilâf çıkarsa onları barıştırırdı ![]() ![]() ![]() Bir defa da Hazreti Ali ikinci bir zevce almaya kalkmış bunu haber alan Rasûl-i Ekrem çok üzülmüş bir hutbesinde; - Benim kızım benim ciğerparemdir ![]() Hazreti Fâtıme Hicretin 11 inci senesi babasından altı ay sonra vefat eyledi ![]() ![]() Rasûl-i Ekrem kızı Fâtımeyi çok severdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - "Önce Rasûl-i Ekrem hastalığı sonunda öleceğini söyledi: Ağladım ![]() ![]() Rasûl-i Ekrem Efendimizin soyunu yaşatan Hazreti Fâtıme oldu ![]() ![]() ![]() 6) Abdullah: Hicretten önce onbirinci senesi Mekke'de doğdu: Üç ay yaşadı ![]() ![]() ![]() 7) İbrahim: Rasûl-i Ekremin en küçük çocuğu ve en küçük oğluydu ![]() ![]() ![]() ![]() Rasûl-i Ekrem İbrahimin doğumundan çok memnun olmuş yedinci günü bir ziyafet vermiş fukaraya sadaka dağıtmış oğluna Hazreti İbrahimin adını takmıştı ![]() Rasûl-i Ekremin Hazreti Hadîceden doğmuş olan erkek çocukları küçük yaşlarındayken ölmüşlerdi ![]() ![]() Ebû Rafiın zevcesi Selmâ yeni doğan İbrahime sütannelik yapmıştı ![]() ![]() ![]() İbrahim Ümmü Seyfin evinde öldü ![]() ![]() - "Yâ Resûlallah! Ne yapıyorsunuz" deyince Rasûl-i Ekrem: - "Şefkat duygularım galeyana geldi ![]() ![]() Rasûl-i Ekrem oğlunun cenaze namazını kılmış Abbâs oğlu Fadl Zeyd oğlu Üsâme Maz'un oğlu Osman İbrahimi mezarına indirmişti ![]() ![]() İbrahim öldüğü zaman güneş tutulmuştu ![]() - "Güneş ile ay ın âyetlerindendir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|