![]() |
Sen Doğru Ol..Kem Belasını Bulur.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sen Doğru Ol..Kem Belasını Bulur..[Linkleri görebilmek için üye olmanız gerekli ![]() Dervişin biri eski İstanbul sokaklarında : "-Sen doğru ol kem belasını bulur ![]() ![]() ![]() "-Hergün sarayıma gel seninle muhabbet ederiz "demiş ![]() Dervişimiz ertesi gün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sarayın kapısına gitmiş padişahın karşısına çıkarılmış sohbet muhabbet zaman geçmiş saraydan ayrılırken padişah dervişin cebine bir altın konulmasını emretmiş ![]() Sarayın dışında dervişimizi takip eden sahte derviş kılıklı biri yanına yanaşmış , "-Ya arkadaş ,Padişah seni neden saraya davet etti ?Derdi neymiş?"falan filan bir yığın sorgu suale tutmuş ![]() ![]() ![]() "-Ya kardeş, hergün ben de seninle gelsem rahatsız olmazsın değil mi?" demiş belki Padişah bana da bir altın verir çoluk çocuğum nasiplenir ![]() İyi dervişimiz: "-Padişahım kabul ederse neden olmasın sende gelirsin tabii "demiş ![]() Gel zaman git zaman padişah her muhabbet sonrası bir ona bir öbürüne birer altın verdirir olmuuuş ![]() Sahte derviş bir sabah gerçek dervişimizi çorba içmeye davet etmiş ![]() ![]() "-Padişah'ımla muhabbet ederken kötü kokarım "sözlerine sözüm ona çare de üretmiş "-ağzına mendil tutarsın kardeşim "demiş ![]() ![]() "- efendim arkadaşım ağzını mendille neden kapatıyordu biliyormusunuz ,ağzınız kokuyormuş o kokuyu duymamak için" demiş ![]() Padişah çok sinirlenmiş çağırın o dervişi demiş ![]() "-Al bunu fırıncıya götür" demiş ![]() "-İstersen ver o pusulayı ben götüreyim fırıncıya , belki Padişah ekmek lütfetmiştir çocuklara götürürüm senin ekmeğe ihtiyacın mı olur?" demiş ![]() Onunda okuması yok,pusula böylece sahte dervişin elinden fırıncıya ulaşmış ![]() ![]() ![]() "- Hayrola sen dün fırıncıya gitmedinmi ?"diye sormuş ![]() ![]() ![]() "-SEN DOĞRU OL ,KEM BELASINI BULUR "demiş ![]() |
![]() |
![]() |
|