Hazret-İ Ömer'e Neden Faruk Dendi |
08-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hazret-İ Ömer'e Neden Faruk DendiHAZRET-İ ÖMER'E NEDEN FARUK DENDİ Bir münâfık ile bir yehûdî, bir husûsda anlaşamadı Yehûdî da'vâyı hâlletmek için, Sultân-ı Enbiyâ hazretlerinin meclis-i şerîflerine gelmek istedi Münâfık da yehûdîlerin re'îsi Ka'b bin Eşrefe gitmek istedi Sonunda, Resûlullahın 'sav' katına geldiler Da'vâyı yehûdîye hükm buyurdular Münâfık o hükme râzı olmayıp, hazret-i Ömerin 'ra' huzûruna da'vâyı halletmesi için geldiler Yehûdî, mâcerâ ve da'vâyı hazret-i Resûlullahın huzûruna varıp, Resûlullah hazretlerinin kendisine hükm eylediğini, münâfıkın ise buna râzı olmadığını anlatdı Hazret-i Ömer 'ra' o münâfıkdan, anlaşmazlığı süâl buyurdular ki, - Bu yehûdînin anlatdığı gibi midir Münâfık, - Evet, öyledir Ammâ ben Peygamberin hükmüne râzı olmayıp, geldim ki, sen hükm edesin, dedi Hazret-i Ömer 'radıyallahü teâlâ anh' buyurdu: - Siz yerinizde durunuz Gelip, sizin için hükm edeceğim Varıp, evlerinden kılıncını aldı Geldi ve münâfıkın boynunu vurdu Buyurdu ki: - ü teâlânın ve Resûlünün hükmüne râzı olmıyan kimseye ben böyle hükm eylerim O vakt, Cebrâîl aleyhissalâtü vesselâm âyet ile gelip, hazret-i Ömere 'ra' hak ile bâtıl arasını ayırt etdi demek olan Fârûk lakabı verildi] Âyet-i kerîme budur: (Şu kimseleri görmezmisin, sana ve senden öncekilere indirilen kitâblara inandıklarını zan ederler Muhâkeme olunmak için tâgûta gitmek isterler) (Dini hikayeler) |
|