![]() |
Onları Baş Tâcı Yap! &Quot; |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Onları Baş Tâcı Yap! &Quot;İstanbul evliyâsından “Ahmet Mekkî Efendi” hazretleri, bir gün bir sevdiğine; - Çocuklarını mutlaka namaza alıştır! buyurdu ![]() ![]() Ve ekledi: - Namaz, büyük ibadettir çünkü ![]() ![]() Ve sordu ona: - Çocukların namaz kılıyor mu senin? - Kılıyorlar efendim ![]() - Çok iyi ![]() ![]() Müslüman demek ![]() Bir genç, uzak yoldan ziyaretine gelmişti bu dostunun ![]() ![]() - Yolda namazlarını kılabildin mi evladım? Delikanlı utandı, sıkıldı ![]() ![]() ![]() - Müslüman demek, “Namazını kılan insan” demektir, buyurdu ![]() ![]() Ve ekledi: - Müslüman için, namaz kılmamaktansa ölmek daha hayırlıdır ![]() Genç almıştı alacağını ![]() ![]() ![]() ![]() En zevkli şey Bir gün de sordular bu zata: - Efendim, dünyada en zevkli şey nedir? - İslâmiyeti öğrenmektir, buyurdu ![]() Ve ekledi: - Yâni ü teâlânın emir ve yasaklarını öğrenmek ve bunları tatbik etmeye çalışmaktır ![]() - Nereden öğreneceğiz? dediler ![]() - Ehl-i sünnet âlimlerinin kitaplarından, buyurdu ![]() ![]() - Neden efendim? - Çünkü bu nîmet, hele bu devirde, çok az kimseye nasib olan çok büyük bir devlettir ![]() |
![]() |
![]() |
|