![]() |
Besmelenin Fazileti-Okuyun Mutlaka... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Besmelenin Fazileti-Okuyun Mutlaka...[Linkleri görebilmek için üye olmanız gerekli ![]() Saliha bir kadının, münafık ve cahil bir kocası vardı ![]() ![]() ![]() ![]() Birgün,kadının kocası iyice öfkelenmişti ![]() ![]() " Şuna bir oyun çevireyimde görsün ; bakalım onu rezil olmaktan kim kurtaracak ? " diye söylenip duruyordu ![]() ![]() Hanımını çağırdı,ona bir kese altın vererek : - Bunu iyi sakla !!! diye tenbih etti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Sana verdiğim bir kese altını hemen getir ![]() ![]() Kadın koştu ; keseyi sakladığı yere, " Bismillahirrahmanirrahim " diyerek elini uzattı ![]() Tam o anda, u Tealanın emriyle, kese kadının sakladığı yerde içindeki altınlarla beraber aynen duruyordu ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra karısına ; - Sana çok zulmettim,çok canını yaktım,beni affet ![]() ![]() ![]() ![]() - Ya Rabbi ! Bana dünyam ve ahiretim için hayırlı, Saliha bir kadını eş olarak verdiğin için,sana hakkıyle şükretmekten acizdim,beni affet Alah ım ![]() ![]() ![]() O saliha kadın ise ; - Ya Rabbi ! Sana şükürler olsun ki,duamı kabul edip kocamı salihlerden eyledin,diye dua ediyordu ![]() Bu hikayeden alınacak ibretler ve çıkarılacak hikmetler çoktur ![]() ![]() Kaynak : Ahmed Şihabuddin El-Kalyubi nin," Dini Hikayeler ", Çeviri : Hüseyin Erdoğan |
![]() |
![]() |
|