![]() |
Bir Mü’Minin Duâsı İle... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bir Mü’Minin Duâsı İle...Âriflerin ışığı, velilerin önderi, İslam’ın bekçisi, Müslümanların baş tacı, müceddid, müctehid ve İslam âlimlerinin göz bebeği İmâm-ı Rabbânî hazretleri buyuruyor ki: İMDÂTLARINA YETİŞMEK LAZIM ![]() Ölülere, duâ ile, istigfâr etmekle, onun için sadaka vermekle yardım etmek, imdâtlarına yetişmek lâzımdır ![]() ![]() Bir mü’minin duâsı ile diğer mü’minlerin günâhları affediliyor ki, böyle duâ edilmesi emredilmiştir ![]() ![]() ![]() Mü’min ölünce, geride kalan evlâdı, onun için duâ ederse, o kişinin amel defterine sevâb yazılır ![]() ![]() ![]() Ölmüş ana-babası için ne iyilik yapılacağı suâl edildiğinde, Peygamber efendimiz (sallü aleyhi ve sellem) buyurdu ki: (Onlar için duâ ve istigfâr et!) (Hâkim) Yine buyurdu ki: (Sadaka veren kimse, sevâbını Müslüman ana-babasına da niyyet ederse, verdiği sadakanın sevâbı, onlara da gider, kendi sevâbından da bir şey eksilmez ![]() “BENİ MAHZUN ETME!” Sâliha bir kadın vefatı yaklaşınca çocuğunu çağırır ve der ki: “Yavrum benim hayatımda ve memâtımda senden başka itimad edeceğim kimse yoktur ![]() ![]() ![]() ![]() Vaktâ ki, anne vefat etti ![]() ![]() “Nasılsın anneciğim?” dedi ![]() “Oğlum, ölüm çok şiddetli ve zor bir şeydir ![]() ![]() ![]() ![]() Meşhurların Son Sözleri Vehbi Tülek - Türkiye Gazetesi 06 Mart 2010 Cumartesi |
![]() |
![]() |
|