![]() |
Şifâ Ver Ya Râb! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şifâ Ver Ya Râb!Cenâb-ı Hak buyuruyor: (İbrahim dedi ki) "Beni yaratan ve bana doğru yolu gösteren O'dur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hz ![]() "Bu hastalığı gider ey insanların Rabbi! Şifâ ver ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İbn Abbas (ra) dan rivâyete göre Nebiyy-i Ekrem (sav) Efendimiz'e bir hanım müracaat edip: "-Ya Rasûlullah (sav) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Resûl-i Ekrem (sav) Efendimiz kadına hitaben: "-Dilersen sabret ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şifa Ayetleri ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Şifâ Ver Ya Râb! |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şifâ Ver Ya Râb!Yine Âişe -radıyallahu anhâ-dan rivâyete göre Nebiyy-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz ![]() ![]() ![]() İbn Abbas -radıyallahu anhümâ-dan rivâyete göre Nebiyy-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz'e bir hâtûn müracaat edip: -Ya Resûlellah ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Resûl-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz kadına hitaben: -Dilersen sabret ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra o hâtûn: -Yâ Resûlallah ![]() ![]() ![]() ![]() Resûlullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz de ![]() ![]() Nebiyy-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem- şöyle buyururlardı: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Peygamberimiz bir rahatsızlıkları olduğu zaman Muavvizeteyn sûrelerini okur ![]() ![]() "Ey Rabbim! Beni kendi devan ile tedavi et ![]() ![]() "Henüz eceli gelmemiş bir hastayı ziyaret eden bir mü'min yedi defa: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (9) Buharî ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (10)Tecrîd-i Sarîh Terc ![]() ![]() (11) el-Câmi'u's-Sağîr ![]() (12) Râmuzû'l-Ehâdîs ![]() ![]() ![]() (13) Râmüzû'l-ehâdîs ![]() ![]() (14) Ebû Dâvud ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şifa Duâsı ![]() |
![]() |
![]() |
|