Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular > Dualar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dualar, kılarken, namaz, okunması, olan, sünnet

Namaz Kılarken Okunması Sünnet Olan Dualar

Eski 08-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İftitah (Başlangıçtaki Açılış) Tekbirinden Sonra

büyüktür, büyük Çokça hamd olsun 'a ('ın rahmetinden) kovulmuş şeytandan, onun üflemesinden ve dürtmesinden 'a sığınırım Sabah ve akşam 'ı noksanlıklardan tenzih ederim içindirım, Sen meliksin, Senden başka ilâh yoktur Sen benim Rabbimsin, bense Senin kulunum Nefsime zulmettim, günahımı itiraf ediyorum, günahlanmın hepsini bağışla, senden başkası günahları bağışlayamaz beni ahlâkın en güzeline hidayet et; Senden başkası ahlâkın en güzeline hidayet edemez Kötü huyları benden uzaklaştır; Senden başkası bunları uzaklaştıramazım, doğu ile batının arasını birbirinden uzak tuttuğun gibi, benimle hatalarımın arasını da uzak tutım, günahlarımın (kirini) su, kar ve dolu ile yıkaım, beyaz elbisenin kirlerden temizlendiği gibi beni de günahlarımdan temizleım, Seni Sana lâyık hamd ile her türlü eksiklikten tenzih ederim Senin ismin mukaddestir, münezzehtir, şanın da yücedir Senden başka ilah yoktur
Rüku'da

'ın tesbih ederim'ım, Rabbimiz, Sana mahsus hamd ile Seni tesbih ederim ım, beni bağışla'ı her türlü eksiklikten tenzih eder ve O'na hamd ederim (3 defa)'ım, Sana rüku ettim, Sana inandım ve Sana teslim oldum Kulağım, gözüm, beynim, iliğim, kemiğim, sinirim ve ayaklarımın taşıdığı her şey, Alemlerin Rabbi 'a boyun eğmiş, itaat etmiştir

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-05-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Rükudan Doğrulduktan Sonra

büyüktür, büyük Çokça hamd olsun 'a Sabah ve akşam 'ı noksanlıklardan tenzih ederimım, ey Rabbimiz, hamd Sana mahsustur Çokça, tertemiz, mübarek hamdler 'a mahsusturım, gökler dolusu, yer dolusu, aralarındaki her şey dolusu ve daha başka dilediğin şeyler doluşunca hamd Sana mahsustur Ey mecd-ü senaya lâyık olan, kulların ki hepimiz Sana kuluz- söyleyeceği en lâyık söz şudur: ım, Senin ihsan ettiğine mâni olacak yoktur Senin mani olduğunu da lütfedecek yoktur Sana karşı hiçbir şan ve şeref sahibine, şan ve şerefinin bir faydası dokunmazım beni kar, dolu ve soğuk suyla temizleım, beni günahlardan ve hatalardan beyaz elbisenin kirden temizlendiği gibi temizle
Secde'de

, Seni Sana mahsus olan hamd ile tesbih ederim 'ım bana mağfiret eyle'ım gazabından rızana, azabından afiyetine, Senden Sana (celaline ve cemaline) sığınırım Zatını sena ettiğin ölçüde Seni sena etmekten aciz olduğumu itiraf ederim'ım, Sana secde ettim, Sana inandım, Sana teslim oldum Yüzüm, kendisini yaratan, şekil veren, kulağını ve gözünü yarıp çıkaran (Yaradan'a) secde etti En güzel yaratıcı olan , Sen ne yücesin'a boyun eğmiş, itaat etmiştir'ım, bütün günahlarımı, küçüğü - büyüğünü, evvelini - ahirini, açığını - gizlisini bağışla'ın tesbih ederim
İki Secde Arasında

ım, beni bağışla, bana merhamet eyle, bana afiyet lüt-feyle, beni hidayet eyle, bana nzık ihsan eyle, benim eksiğimi-gediğimi gider, kırığımı-döküğümü sar ve beni yücelt'tan mağfiret dilerim (3 defa)ım, selâm (esenlik veren) Sensin; selâm Sendendir Ey celâl ve ikram Sahibi (ım), Sen münezzeh ve yücesin'tan başka ilâh yoktur O birdir, ortağı yoktur Mülk ve hamd Ona mahsustur Onun her şeye gücü yeterım, Senin ihsan ettiğine mâni olacak yoktur Senin mâni olduğunu da lütfedecek yoktur Sana karşı hiçbir şan ve şeref sahibine, şan ve şerefinin bir faydası dokunmaz
fetullah GÜLEN

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com