Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular > Dualar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dualar, esnasında, yapılabilecek, yolculuk

Yolculuk Esnasında Yapılabilecek Dualar

Eski 08-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yolculuk Esnasında Yapılabilecek Dualar

Yolcuyu Uğurlarken

'tan korkması ve her tepede tekbir getirmesi tavsiyesinde bulunur ve onun yolculuğa çıkış anında şöyle der: 2 Dinini, emanetini ve işlerinin sonunu 'ın himayesine bırakıyorum; sana da selâm ederimım, ona uzakları yakınlaştır, seferini kolaylaştır, takvayı azığın yapsın, günahını bağışlasın ve nerede olursan ol, hayrı hakkında kolaylaştıran , takvayı azığın yapsın, günahını bağışlasın ve nereye yönelirsen yönel, hayrı sana tevcih buyursun
Sefere Çıkan, Kendisini Uğurlayanlara Şöyle Dua Eder:

'a ısmarlıyorumım, Senin inayetinle hamle yapar, hareket eder ve seyahat ederim
Yolculukta Bir Tepeye Çıktığında ve Oradan Aşağı İndiğinde

Yolcu her tepeye çıktığında "u ekber", inişinde de "Sübhânallah" der
Yolculukta Seher Vaktinde Yapılacak Dua

'a nimetlerinden ve güzel imtihanından dolayı hamd ederiz'a sığınıyoruz
Gemiye Bindiğinde

'ın adıyladır Elbette ki Rabbim, Gafur ve Rahîm'dir"'ı gerektiği veçhile takdir edemezler Halbuki yer, Kıyamet günü tamamen Onun avucunun içindedir, gökler de sağ elinde dürülmüştür Ortak koştuklarından münezzehtir O ve yücedir"
Bir Beldede İkâmet Ettiğinde

'ın tam kelimelerine sığınırım'tır Senin şerrinden, içindekilerin şerrinden, sende yaratılanların şerrinden, üzerinde hareket edenlerin, yürüyenlerin şerrinden 'a sığınırım'ım, arslandan, en tehlikeli yılanlardan ve akrepten, belde sakinlerinden, doğuranından ve doğurulanlarından Sana sığınırım
Seferde Korkuyorsa

Seferde korkuyorsa, Kureyş sûresini okur
Gideceği Beldeyi Görünce

ım, buranın hayrını ve burada topladıklarının hayrını Senden diler, buranın şerrinden ve burada topladıklarının şerrinden Sana sığınırım
Gittiği Beldeye Girerken

ım, buranın bolluğu ile bizi rızıklandır, vebasından bizi koru, ahalisine bizi sevdir, buranın salihlerini de bize sevdir ım, burayı bize bereketli kıl (3 defa)
Yolculuktan Dönüş Duası

'tan başka ilâh yoktur Onun şeriki yoktur Mülk Onundur Hamd de Ona mahsustur Hem O herşeye kadirdir vaadinde sâdıktır, kuluna yardım etmiş ve tek başına bütün hizipleri tarumar etmiştir (Bu duayı tekrarlar)
Evine Veya Âilesinin Yanına Döndüğünde

'a hamdolsun'a ve yine hamdolsun bana lütuflarda bulunan 'a Senden, beni ateşten korumanı diliyorum
Seferden Dönüş Namazı

Seferden dönüş namazı diğer namazlar gibi kılınan iki rek'at namazdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com