![]() |
Allahü Teâlâyı Çok Anmalı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Allahü Teâlâyı Çok Anmalı![]() Sual: ![]() CEVAP Müslüman, itikadını düzelttikten sonra, kul ve Hak borçlarını ödemeye gayret etmeli, fırsat buldukça her işte ![]() ![]() ![]() ( ![]() ![]() (Kalbler ancak ![]() ![]() ( ![]() ![]() ( ![]() ![]() (Beni anmayan, sıkıntılara maruz kalır, kıyamette de kör olarak haşrolur ![]() (Beni anın ki, ben de sizi anayım ![]() ![]() Hadis-i şeriflerde de buyuruldu ki: [size="4"]( ![]() [size="4"](Gece ibadet edemeyen, malını hayra sarf edemeyen kimse, ![]() [size="4"](Size mecnun deninceye kadar ![]() [size="4"](Münafıklar, mürai [riyakâr] deseler de ![]() (Tenhada ![]() ![]() (Şükreden kalb, zikreden dil, uygun bir ev ve saliha bir kadına sahip olan, dünya ve ahiretin hayrına kavuşmuş demektir ![]() Hadis-i kudside buyuruldu ki: (Ya Musa, seninle beraber olmamı istersen, beni zikredenin yanında ol! Kim Beni nerede ve ne zaman ararsa bulur ![]() İmam-ı Rabbani hazretleri buyuruyor ki: Cennetin ağaçları, nehirleri dünyadakilere hiç benzemez ![]() ![]() Peygamber efendimiz, (Cennette ağaç yoktur ![]() ![]() ![]() ![]() Hadis-i şeriflerde de buyuruldu ki: ( ![]() ![]() (Günde yüz defa "Sübhanallahi ve bihamdihi" diyenin, günahları deniz köpüğü kadar da olsa affedilir ![]() [size="4"](Gece ibadet etmek kendine güç gelen veya malını hayra sarfetmekte cimrilik eden yahut düşmanla savaşmaktan korkan, çokça "Sübhanallahi ve bihamdihi" desin ![]() ![]() ![]() (Dilde hafif, terazide ağır ve bağışlayıcı olan ![]() |
![]() |
![]() |
|