![]() |
Abdest Duâları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Abdest DuâlarıAbdest Duâları 1- Elleri yıkarken: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2- Ağzını yıkarken: "Ey Rabbim, bana peygamberinin havzından bir kâse içir, ondan sonra hiç susamayayım ![]() 3- Burnuna su verirken: "Ey Rabbim bana cennetin kokusunu duyur ve onun ni'metlerinden nasîblendir ve bana ateşin kokusunu duyurma ![]() 4- Yüzünü yıkarken: "Ey Rabbim! Nice yüzlerin beyaz, nice yüzlerin kara olacağı günde yüzümü nurunla beyaz kıl, nurlandır ![]() 5- Sağ kolunu yıkarken: "Ey Rabbim! Kitabımı sağ elime ver ve hesabımı kolay gör ![]() 6- Sol kolunu yıkarken: ![]() "Ey Rabbim! Kitabımı sol elime verme, arkamdan da verme, ve hesabımı zorlaştırma ![]() 7- Başını meshederken: ![]() ![]() 8- Kulağına meshederken: ![]() "Ey Rabbim! Beni sözü dinleyib de en güzeline ittiba' edenlerden kıl ![]() 9- Boynuna meshederken: ![]() "Ey Rabbim! Benim boynumu ateş esâretinden kurtar, beni zincirlerden ve bukağılardan muhafaza et ![]() 10- Sağ ayağını yıkarken: ![]() "Ey Rabbim! Nice ayakların kaydığı günde benim ayaklarımı sırat üzerinde sabit kıl ![]() 11- Sol ayağını yıkarken: ![]() "Ey Rabbim! Bana râzı olduğun bir çalışma, ver, günahımı bağışla, makbul bir amel ve zarar etmeyen bir ticâret nasîb et ![]() 12- Abdest bittikten sonra: ![]() "Ey Rabbim! Beni tevbe edenlerden ve çok çok temizlenenlerden kıl ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|