![]() |
Mü'minin Ruhu Nasıl Çıkar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mü'minin Ruhu Nasıl ÇıkarBir ayeti kerimede : -- Yaş ve kuru her ne varsa Kuranda Mevcuttur; buyrulmaktadır ![]() Ancak kimi açıkca kimi de ima ve işaretle mevcuttur ![]() Nitekim bu Ayeti okuyan bir zat, kendi kendine der ki : --Madem kuranda herşey mevcuttur ![]() ![]() ![]() ![]() Bu niyetle kuranı baştan okumaya başlar ![]() ancak baştan sona hatmettiği Kuranda buna işaret eden bir ayete raslayamaz ![]() Hayretle düsünmeye başlar : --Yaş kuru her ne varsa kuranda mevcuttu ![]() -- Ya ResulAllah! Ben bu hususta tereddütte kaldım ![]() ![]() İstihare herkeze tam olarak çıkmazsada , buna aynen istediği şekilde tecelli eder ![]() --Kuranda her mana vardır ![]() ![]() ![]() ![]() Bu defa Sure i Yusuf'u İhlas ve tefekkür ile okumaya başlar , 31 inci ayete gelince düşünür ![]() --Ellerine bıçaklar almış , Meyve soymaya hazırlanan kadınlar , Ansızın yusuf Aleyhisselam ı görünce onun güzelliği karşısında okadar şaşırdılar ki , hayretlerinden bıçaklarını ellerine sürüp parmaklarını kestiler ve acının tesirinin duymadılar , Haberleri bile olmadı ![]() ![]() ![]() Bu defa Tevbe , istiğfar eden zat şöyle yalvarır: --Ya RAB , Beni afveyle ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Müfessirler diyor ki : --Dünyada Cennetlik amel işleyen, yani tam manada islami hayat yaşayarak Cennete layık hale gelen mümin , Vefaat ederken , Varacağı cennetin güzelliğini görmeye başlar ![]() ![]() (Ahmed ŞAHİN, dini Bilgiler , 164) |
![]() |
![]() |
|