Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ahlakı, gücü, Îmân, nöbetosmanlının, senelik, yüksek

57 Senelik Nöbet(Osmanlı'nın Yüksek Ahlakı Ve İman Gücü)

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

57 Senelik Nöbet(Osmanlı'nın Yüksek Ahlakı Ve İman Gücü)

57 SENELİK NÖBET

Dönmein üst düzey bürokratlarından biri anlatıyor:

'Mescid’i Aksâ’ya girerken merdivenlerinde dimdik dikilmiş bir kimseye rastladım İki metreye yakın boyu, iskeletleşmiş vücûdu üzerinde garip bir giysisi vardıYüzüne bakınca ürktüm Hasadı yeni kaldırılmış kıraç toprak gibiydi Yanımda bulunan İsrail Dışişleri Bakanlığı Daire Başkanı’na sordum:

‘- Kim bu adam?’

Omuz silkti:’-Bilmem, bir meczup işte!’ dedi

Bunun üzerine o adama yaklaşıp bilmediğim bir hisle:

‘-Selâmün aleyküm baba!’ dedim

Bana, bizim o canım Anadolu aksanımızla cevap verdi:

‘-Aleyküm selâm oğul!’

Donakaldım Ellerine sarıldım, öptüm, öptüm

‘-Kimsin sen baba?’ dedim

Keskin bakışlarıyla yüzüme baktı

‘-Ben, Kudüs’ü kaybettiğimiz gün buraya bırakılan ardçı bölüğünden 20 Kolordu, 36 Tabur, 8 Bölük, 11 Ağır Makinalı Tüfek Takım Kumandanı Onbaşı Hasan’ım…!’ dedi

Bu defa yüzüne baktığımda; bir minâre şerefesi gibi gergin omuzları üzerindeki başı, öpülesi bir sancak gibi geldi

Ellerine bir kere daha uzandım Gürler gibi mırıldandı:

‘- Sana bir emânetim var oğul!’ Nice yıldır saklarım Emaneti yerine teslim eden mi?’

‘- Elbette’dedim Konuştu:

‘- Memlekete avdetinde yolun Tokat sancağına düşerse, git burayı bana emanet eden kumandanım kolağası(yüzbaşı) Mustafa Efendi’yi bul! Ellerinden benim için bûs et(öp)! Ona de ki: ‘gönül komasın!’Ona de ki: ’11Ağır Makinalı Tüfek Takım Kumandanı Onbaşı Hasan, o günden bu yana bıraktığın yerde nöbetini başındadır

Tekmîlim tamamdı kumandanım!’ Ona böyle de!’

Öleyazdım Onbaşı Hasan, tam 57 yıldır nöbetini başındaydı

Bu insan, sıradan bir meczup değil, bilakis şuuraltında sadakatle eski günlerdeki vazifesini devam ettirmeye çalışan vefakar ve fedakar bir kimsedir

Zihnen muhtel olduğu halde onun şuuraltında beslediği ulvi hislere millet olarak ne kadar muhtacız

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com