Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aramak, ihlasi

İhlasi Aramak

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İhlasi Aramak

İHLASI ARAMAK

Ebu Said Harraz Hazretleri, bir gün müridlerinden bi¬risine ihlastan bahsetti Müridi kalbini yokladı, şeyhinin anlattığı samimiyeti kalbinde bulamadı O günden sonra da artık gidip gelmez oldu Ebu Said, bir gün onu çağı¬rıp sordu;

- Artık yanımıza niye gelmiyorsun?

- Yaptığım şeylerde ihlas bulamadım Bu yüzden terk ettim Ebu Said, onu söyle ikaz etti:

- Ben sana ameli terk et demedim Amelinde ihlası ara dedim Sen hizmetine devam et, ihlası onun içinde ara

Şeytanın bir hilesi de insanlara önlerinden, hayır adına yaklaşıyor gibi musallat olmaktır En kötü ihlassızlık hizmet etmemektir Tam ihlas, hizmetin içinde aranır

Belki, "Bize düşmez, bizi aşar" diye düşünüp, "ihlas, ihlassızlık" demeden ve onu bile aramadan, sadece hizmet etmeye kilitlenmek en büyük samimiyettir

Ne ermek, ne olmak, ne paye Sadece vefa ve vazife

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com