Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
altindadir, ayağimin, haşaa, taptiğiniz

Taptiğiniz Ayağimin Altindadir (Haşaa)

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Taptiğiniz Ayağimin Altindadir (Haşaa)

TAPTIĞINIZ AYAĞIMIN ALTINDADIR(haşaa)

Muhiddini Arabî bir dağa çıkıp:

-Sizin taptıklarınız benim ayağımın altındadır;diye bağırmaya başladıBu söz üzerine zamanın uleması Muhiddin Arabi'nin(Allah benim ayağımın altındadır)dediğine hükmederek küfrüne;kail oldular ve idamına hükmettilerKabrini bile belli bir yere değil bir dağa yaptılarFakat Muhiddin Arabi bir sözünde:

-Sin sına girdiği zaman Muhiddin'in kabri ve muradı anlaşılır demişti

Aradan asırlar geçtiYavuz Sultan Selim Han Şam'ı fethettiOrada bu hadiseyi duyup Muhiddin Arabi'nin kabrinin nerede olduğunu sorduKimse Muhiddin-i Arabi'nin kabrinin nerede olduğunu bilmiyordu

Dağda koyun otlatmakta olan çobanlara kadar Muhiddin Arabi'nin kabrinin nerede olduğunu soruyor fakat kimseden mutmain bir cevap alamıyorduSadece çobanın bir tanesi:

-Efendim dedi,ben kabrin nerede olduğunu bilmiyorumFakat şurada bir yer var ki,oradan ne koyunların birisi ot yer ne de oraya bir hayvan basarOranın otları kendi halinde büyür ve zamanı gelince de kurur gidr,dediBunun üzerine Sultan Selim,oranın Muhiddin Arabi'nin kabri olduğuna karar verip kazdırdıBaktılar ki,cesedi olduğu gibi duruyorOraya muhteşem bir türbe yaptırdıSonra O'nun niçin idam edildiğini sorduOradakiler:

-Sizin taptığınız benim ayağımın altındadır,dediği için idam edildiğini söyledilerBu defa Sultan Selim Han,bu sözü nerede söylediğini araştırıp orayı da bulduOrayı kazımalarını emrettiKazıdıklarında oradan bir küp altının çıktığını gördülerYavuz Sultan Selim şöyle söyledi:

-Hazreti Peygamberimiz,"Dininiz paranız,kıbleniz kadınlarınız"buyurmadı mı?İşte Muhiddin-i Arabi de buna dayanarak,taptığınız ayağımın altında demekle,benim ayağımın altında altın var var demek istemiş ama,o zaman bunu kimse anlayamamış ve Muhiddin'i haksız yere idam etmişler,buyurdu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com