![]() |
___Menkıbeler_______ |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ___Menkıbeler_______selamun aleykum kardeşlerimm menkıbe okumasını dınlemesını ne derce seversınız bılmıyorum ama benım her zaman hosuma gıtmıstır ve bana cok sey katmıstır dusundum kı ben de sızlere bınebze olsun faydalı olabılırım paylaşacağım menkıbelerle kımımız ders cıkarırız kımımız bılmedıklerımızı öğrenırız ne dersınız menkıbe okumaya benımle?? ılk menkıbemı paylaşıyorum kardeslerımm selam ve dua ile ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
___Menkıbeler_______ |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ___Menkıbeler_______Menkıbelerden hüküm çıkarmak Sual: Bir menkıbede, su dağıtıcısı, (Benim suyumdan içene Allahü teâlâ rahmet etsin) deyince Evliya bir zat, su dağıtıcısının duasına kavuşmak için nafile orucunu bozuyor ![]() CEVAP Böyle, birisi dua edince oruç bozulmaz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sual: Din kitaplarında, (İslamiyet, nakle dayanan akıl dinidir) buyuruluyor ![]() ![]() ![]() ![]() CEVAP İslamiyet’i tarif şekliniz eksik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hadis-i şerifte bildiriliyor ki: (Dabbet-ül arz denilen hayvan, asa-i Musa ile müminin dokunur, alnına “cennetlik” yazılır, yüzü nurlanır ![]() Bu da herkesin aklına uygun gelmez ![]() ![]() Zamanımızdaki Müslüman gruplardan bile böyle düşünenler var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Demek ki selim olmayan akılla dini anlamak kolay değildir ![]() ![]() ![]() Dinde dört delil vardır ![]() ![]() ![]() (Dini akılla ölçmek kadar zararlı bir şey yoktur ![]() Eğer bir olay nakle dayanıyorsa, inkâr etmek doğru olmaz ![]() Odun olayı şöyledir: Yunus Emre hazretleri, düzgün odun getirirdi, eğri odun bile kesmezdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Akıl denince kimin aklı esas alınır ki? Bizim aklımıza uygun gelen sizinkine gelmeyebilir, gelmiyor da ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
___Menkıbeler_______ |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ___Menkıbeler_______Abdestsiz emzirilen süt Muhammediye kitabının yazarı Yazıcıoğlu Muhammed Efendi, Edirne ve Gelibolu civarında yaşamıştır ![]() ![]() ![]() İki kardeşten biri olan Ahmed-i Bîcan, bir gün bir camide vaaz etmekte iken ağabeyi Muhammed Yazıcıoğlu camiden içeriye girer ve küçük kardeşinin sohbetini dinlemeye başlar ![]() ![]() ![]() Kürsüde nasihat etmekte olan Ahmed-i Bîcan hazretleri, ağabeyinin bu halinden bir şey anlayamaz ve akşam eve geldiği zaman olayı annesine anlatıp durumu öğrenmesini ister ![]() ![]() “Anneciğim, ben kardeşimin vaazına gülmedim ![]() ![]() ![]() Annesi, ağabeyinin bu sözlerini anlattığında Ahmed-i Bîcan çok müteessir olup dedi ki: “Anneciğim, ağabeyim melekleri görebiliyor da, ben niye göremiyorum ![]() O güzide anne büyük oğluna bunu sorduğunda aldığı cevap şöyle oldu: “Anneciğim, bu noksanlığı sen kendinde araman lazım, sen benden daha iyi bilirsin ![]() O vakit düşünme sırası anneye geldi ![]() “Oğlum sana hiç abdestsiz süt emzirmedim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|