Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgiler, cinler, çok, ederim, hakkında, kıymetli, okumanızı, tavsiye, şiddetle

Cinler Hakkında Çok Kıymetli Bilgiler (Okumanızı Şiddetle Tavsiye Ederim)

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Cinler Hakkında Çok Kıymetli Bilgiler (Okumanızı Şiddetle Tavsiye Ederim)

Abdulhay Hazretleri (ra) kitabı Senedül Mukadderat kitabının bir bölümünde Evinin bir bölümünü tamir ederken Başından geçen bir havadisi bize Şöyle Naklediyor

-Değerli zevcem Fatma evimizin duvarlarının çok kötü durumda olduğunu,duvarlarımızda koca koca delikler olduğunu ve benim bunları kapatıp duvarı sağlamlaştırmam gerektirdiğini tenbihlediBende Bir perşembe günü Başladım bu ricasını yerine getirmeyeÖnce taş ve çamurla delikleri kapattımArdından duvarın tamamını yeniden çamurla sıvadımİşim gece karanlığına kadar sürdü

işim bitip tam eve girerken yaptığım duvarın dibinde duran bir genç gözüme göründüŞaşkın bir şekilde bana bakıyor ve bilmediğim bir lisanda birşeyler söylüyorduZevcemde bu yabancıyı görünce ona elle ikazda bulunup eve girmesini tembihledimSonra bu gençin yanına Allahın selamı ile yaklaştımO da bana karşılık verdi

Gencin halinde bir gariplik hali vardıAdını ve bu hanın yanında ne işi olduğunu sordumO da:

"bizi neden kovuyorsun biz sana asla bir fenalıkta bulunmadık ki" diye sitem ettiBende ona:

"Benim Seni Tanımışlığım yoktur Ben Sana ne kötülükle seni Kovmuş olabilirimki" dedim O da bana:

"Biz bu evin ilk sahibi Hazreti Hüseyin bin Ali (ra) Hazretlerinden beri burda iskan etmekteyizberaber nice sohbet ve ikramlara ortak olduk,çoluk çoçuğumuz onun okuyuşu ile nice fenalıklardan korundular

Bizim elimizde rızkımızın azaldığı bir an koşup cömertçe ikramda bulunduBize Kuran Ve Tefsir konusunda nice sırlar bellettiBiz korku içindeyken bizi ehemmiyete alıp sakladıDüşmalarımızı kahrettiŞimdi sen nasıl olurda üstadının baş koyduğu bu yola böyle saygısızlık ettin"

Bende ona beni itham ettiğin Şeylere yakınlığımın olmadığını ve bu ana kadar yoluma vede soyuma ihanet etmediğimi beyan ettimOda bana:

"Sen nesl-i ins'ten Ademden zuhur Abdulhay bin Hasanül Askerinin oğlu değilmisin?" diye sordu Ben bu sorgudan çok ürktüm ve Kuran ile kendimi korumaya başladım

Benim korunma halimi gören genç bana yaklaşıp:

"Ey AbdulHay kendinden önce bizi koru biz şimdi ne yaparız hiç düşünmedinmi?" diye şikayet ettiBen okumamı bitirip ona sordum:

"Hele bana deyiver sen nesin ve bana kırgınlığın nedendir?

O da:"Ben cinlerden Macric'ten(Allahın ilk yaratılan erkek cinin Adı) zuhur Hasan bin Abdullatif'in oğluyum burada uzun zamandır iskan etmekteyimSen bugün bu duvardaki delikleri kapatan değilmisin?

Bende:

"Evet bunu ben yaptım"dedim

O da bana sitemle:

"Ey AbdulHay bilmezmisin biz cinlerin müslüman olanları Kabeye bakan ev duvarlarının içinde yaşarızKafirlerimizde hacet görünen yerlerin duvar deliklerindeBu bilgi sana zahir olmadımı? Baban sana bu ilmi belletmedimi?" Bende bu konuda bana beyan edillen bir şey bırakılmadığına ve yaptığım şeyin fenasına şimdi vakıf olduğumu beyan edip ondan beni affetmesini ve bu hatamı telafi edeceğimi beyen ettimO da bana:

"Öylese dinle ve belle ve bilmeyene iletki beni adem bu bilgiden her akıl sahibi bir ibret ve sır bula" Bende:

"Buyur ya hasan seni dinliyorum" dedim O da söze Besmele ile başlayıp bana anlatmaya başladı:

"Ey Abdulhay bizim neslimiz iki fırkadır biri gökte meskendir biride toprağın üzerindeki her sabit gölgede yaşar

Bizden biri mutlaka sizinle beraber yaşarAtalarımızdan öğrendiğimize göre sizler yokken tüm dünyada Allah biz cinler için sayısız sabit gölgesi olan kovuklar yaratmış ama isyankarlarımız yüzümden bu kovuklar melekler aracılıği ile Okunmuş Balçıklarla kapatılmıştırO zaman bir çok soy farklı yerleri mesken tutmuş Kimisi su kaynağına yakın olan kovukların gölgelerindekimisi gölgesi sürekli sabit olan yerin altındaki kovuklarda İsyankarlıklarından 3000 yıl gök ile yer arasında sürgün yaşadıktan sonra töbesinde samimi olanlar Allahın bir rahmeti olarak meleklerin gözetiminde farklı yerlere yerleştirilmişlerdir

Biz buraya onlar gibi sürgün ile gelmeyen bir nesilden geliyoruzAllah burayı bize bir lütuf olarak bizi ehlibeyt ailesinin yaşadığı yere mesken lütfunda bulumuş ve bizi çok hayırlı bir makama mazhar etmiştirBiz burda iki kardeş olarak mesken ederizKardeşimde burdadırBeni yaptığın bu davranıştan o haberdar etmiştirBen bu haberi Kabeyi tavaf ederken öğrendimKardeşim durumu bana beyan edince durumu büyüklerimize açıkladık onlarda sadece beni seni uyarmam için görevlendirdilerBizden Biri sizden biriyle ancak tek bir kural üzeriyle buluşmasına izin verilmiştir

O da müslümanın müslümana , inançsız inançsıza yakın olacaktırKim bu hududu çiğnerse ve hükmü bozarsa Allahın Latif kapısının bekçisi melek elindeki kurutup bitiren ateşi üzerimize atarVe bundan bu güne kadar hiç bir cüretkar kurtulmuş değildirBen müşkilimi Büyüklerimize arz ettim onlarda Allahın kendilerine emanet kıldığı Latif kapısı kilidinin anahtarını Allahın izniyle geçmem için bu meleğin gözetimde bana verdilerİçimizdeki kafirler asla bu kapıyı açamazlarBu onlara kıyamete kadar haram kılınmıştırŞimdi sana durumumu beyan ettim senden ricamız ailemin yaşadığı bu kabeye bakan duvarının delikleri açmandırBu senden Kabenin sahibi olan Allahın adıyla rica ediyoruz"

Bende:

"Madem rican budur Allahın ismi başım gözüm üstüne o duvardaki delikleri açacağım"dedimSonra helalleştik

Bana gitmeden şunları öğretti:

"Ey AbdulHay gözünün önünde yanıp sönen küçük nurları görürsen bilki bizden biri yanındadırO yanıp sönen nurlar bizim gözlerimizdirBöyle bir durumla karşılaşırsan bilki Biz orda sayı olarak fazlayızdır,toplanmışızdırBu toplanmalarımız Kuran dinlemek ve ibadet sırasında size cemmat olarak katılmamızdan dolayıdırHer salı ve cumartesi akşamı iyimizde kötümüzde yeryüzünde gezmek ve rızık temin etmek için müsadelidirO gün çocuklarınızı dışarda tutmayınÇünkü bu izini nefsine eğlence olarak kunlananlarımız vardıryemeklerinizin ağızını besmele ile bir kapakla kapatın yemek yediğiniz tüm eşyaları yıkayıp öyle yatınızHayvanlarınızın ahırına cevizden yapılmış su ve yem kurnası kunlanmayın

Bunu yaparsanız hayvanınız telef olurYattığınız yatakların ve ev eşyalarının cevizden yapılmış olmamasına dikkat edinBanyo ve pis suyu kabe istikametine atmayın bizden bir cemaatin öfkeli bakışına sebep olursunuzBizden kim size böyle bakarsa Sara hali dediğiniz hal zuhur olurYemekten artan kemikleri besmele ile kabe istikametinde uzak bir yere temiz bir kapta yada örtüyle bırakınbırakırken "Allahım Bu rızıkları senin gözetiminde müslüman kardeşlerime hediye ediyorumİhtiyaç sahibi müslüman kardeşlerime sadakamdır" deyip ihlas suresini o kemikler üzerine üzerine okuO kemiklerden asla kafirler nasiplenemezVe bizden hayır duası alırsınBizden bir dua almış kimse'ye su bulmak kolaylaşırDeğerli madenlerin yerini biz ona fısıldarız

Şayet gözünün önünden bir karartı geçtiyse hemen Ayet el kürsi oku ve HzMuhammed(SAV) ve Ehli-beytine salavat etÇünkü yanında bizden bir deli vardır, bilmeyerek sana zarar vermemesi için böyle yapÇünkü bizden sadece akli durumu eksik olanlar sizin aleminizde süresiz kalabilir ve gezebilirKıyamete kadar bir mesuliyetleride yokturO içinizden yanlışlıkla geçerse ve kendinizi koruma altına almış bir amelle dururken içinizden geçerse ürperirsinizÖnününüzde yatarken ona basarsanız durup dururken ayağınız tökezlerSebepsiz sandığınız tökezlemeleriniz bundandır

Dilini Isırırsan bilki bizim ısırdığımız birşeyi yemişsindirBizim ısırdığımız rızıktan yiyen kişinin dili takatsız kalıp kitlenip dişlerin önüne

gelip sıkışır Ey Abdulhay(RA) Allahın Rahmet ve bereketi tüm müslümanların üzerine olsun" dedikten sonra ince bir duman çizgisi olup gözden kayboldu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com