![]() |
Kalbi Selim Bir Öykü: [6] |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kalbi Selim Bir Öykü: [6]O gün mal ve evlat fayda vermez ![]() Ancak Allah'a Selim bir kalple gelenler müstesna ![]() (Şuara 88-89) ***** Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla Hamd ü sena münhasıran Allah'a olsun ![]() Ve Allah u Teala Peygamberimiz Efendimize ve güzeller güzeli, temizler temizi olan ashabına, ehli beytine Salat u Selam eylesin ![]() Kalb-i Selim'den, Kalbi Selim'lere, Kalbi Selim (altıncı)yeni bir öykü; ![]() ![]() http://www ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ALLAH'I ARAYAN GENÇ Vaktiyle Babil ülkesinde İbrahim adında bir çocuk yaşarmış ![]() iyi huylu imiş İbrahim ![]() çiçekleri ve kuşları çok severmiş ![]() putlara taparlarmış ![]() ![]() İnsanlar, kimi taştan, kimi ağaçtan yapılmış bu yalancı tanrıların önünde diz çöker, yalvarır, ibadet ederlermiş ![]() yatmaz, putlara yalvarıp tapmazmış ![]() ustasıymış ![]() ![]() olduğu halde putlara yemek sunan insanları görür, onların aklına şaşar kalırmış ![]() Aradan birkaç yıl geçmiş ![]() ![]() putlara tapmıyor, daha yüce bir ilah arıyormuş ![]() kırlara açılmış ![]() bunların bir yaratanı olması gerektiğini söylüyormuş ![]() vakitlere kadar dolaşmış durmuş ![]() Eve dönerken biraz yorgun, biraz dalgınmış ![]() oturup sarı çiğdemleri, kırmızı laleleri, beyaz papatyaları seyrederek dinlenmeye başlamış ![]() de bir ilâhım olması gerekmez mi diye düşünerek uyuya kalmış ![]() gece siyah elbiseleri giyinmiş, kuşlar yuvalarına, böcekler ağaç kovuklarına çekilmiş ![]() ![]() çoban yıldızı olmuş ![]() Hah işte buldum! diye sevinmiş ![]() ![]() hepsinden büyük benim ilâhım! demiş ![]() Çoban yıldızı gözünden kayboluncaya kadar, derin bir heyecanla onu seyretmiş ![]() Yıldız batınca üzülmüş ![]() - Hayır, demiş ![]() Kalkıp üzgün üzgün yürümeye başlamış ![]() bütün güzelliği ile karşısına çıkmış ![]() Birden şaşıran İbrahim: - Rabbimi buldum ! diye sevinçle haykırmış ![]() Ay, bir gelin gibi süzülüyor, tatlı tebessümü ile İbrahim'e öpücükler gönderiyor gibiymiş ![]() kedere gömülmüş ![]() Hayır, böyle doğup batan şeyler benim ilahım olamaz, diye söylenmiş ![]() sabah erkenden uyanmış ![]() güvercinleri dinlemiş ![]() kovalayarak ufukta görünmüş ![]() asıl İlâhın güneş olması gerektiğini düşünerek kollarını sevgiyle açmış: - İşte Rabbim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Akşam ile birlikte güneşin tepelerin ardından kaybolduğunu görünce: - Hayır, hayır, diye söylenmiş İbrahim ![]() Bunların hiçbiri benim ilahım olamaz ![]() yeryüzünü, gökyüzünü, her şeyi yaratan birisi ancak Rabbim olabilir ![]() ben O'na tapıyorum! Ben bütün kalbimle, Allah'ın bir olduğuna inanıyorum ![]() O'ndan başka ilah yoktur ![]() - Allah'ım! Sana tapıyorum! diyerek yere kapanmıştı ![]() aramalardan sonra gerçek *Rabb*ini yani *Allah*'ı bulmuştu ![]() dediler ![]() ----- ALLAH'ın Nuru'dan esintiler; Rabbiniz dedi ki: "Bana dua edin, size icabet edeyim ![]() ![]() (MÜ'MİN SURESİ / 60) Allah, gerçekten kendisinden başka ilah olmadığına şahitlik etti; melekler ve ilim sahipleri de O'ndan başka ilah olmadığına adaletle şahitlik ettiler ![]() ![]() (AL-İ İMRAN SURESİ / 18) Allah dedi ki: "İki ilah edinmeyin: O, ancak tek bir ilahtır ![]() ![]() (NAHL SURESİ / 51) De ki: O Allah, birdir ![]() (İHLAS SURESİ / 1) O, Allah'tır, kendisinden başka ilah yoktur ![]() ![]() ![]() (KASAS SURESİ / 70) Sizin ilahınız tek bir ilahtır; O'ndan başka ilah yoktur; O, Rahman'dır, Rahim'dir (bağışlayan ve esirgeyendir) ![]() (BAKARA SURESİ / 163) " ![]() ![]() ![]() ![]() Andolsun, biz sizi yarattık, sonra size suret (biçim-şekil) verdik, sonra meleklere: "Adem'e secde edin" dedik ![]() ![]() (A'RAF SURESİ / 11) Görmüyorlar mı; gökleri ve yeri yaratan Allah, onların benzerini yaratmaya gücü yeter ve onlar için kendisinde şüphe olmayan bir süre (ecel) kılmıştır ![]() ![]() (İSRA SURESİ / 99) Sözünüzü ister gizleyin, ister açığa vurun ![]() ![]() (MÜLK SURESİ / 13) O, yarattığını bilmez mi? O, Latif'tir; Habir'dir ![]() (MÜLK SURESİ / 14) O inkâr edenler görmüyorlar mı ki, (başlangıçta) göklerle yer, birbiriyle bitişik iken, biz onları ayırdık ve her canlı şeyi sudan yarattık ![]() (ENBİYA SURESİ / 30) Dua diyarından; Bismillahirrahmanirrahıym Ya Rabbi! Rahman, Rahim! Şüphe yok ki senbirsin mutlak tek varlıksın ![]() ![]() Kalb katılığından, gafletten, başkalarına bar olmaktan, aşağılıktan, aşağılanmaktan, miskinlikten; cehaletten ve faydasız bilgiden; ürpermeyen gönülden, doyma bilmeyen nefisten, kabul edilmeyen duadan; nimetlerinin zeval bulmasından, lütuflarının değişip başkalaşmasından; ansızın bastıran azabından, gelip çatan gazabından Sana sığınıyoruz ![]() ![]() Allahım, Senden her işimizde sebat, Kur’an yolunda kararlılık ve nimetlerine karşı da duyarlılık hissi bekliyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Amin!) Alemlerin Rabbi olan Allah(c ![]() ![]() Hamd ü Sena olsun ![]() Allah (c ![]() ![]() ALLAH Birdir, mutlak ve tek varlıktır! O'ndan başka ilah yoktur! ------ Not: Kalbi Selim öykülerimizin diğer serilerini görmek isteyen kardeşler: Kalbi Selim öykü: Kalbi Selim bir öykü: Hata (- Islamiyet ![]() ![]() Kalbi Selim öykü[2]: Kalbi Selim bir öykü [2] (- Islamiyet ![]() ![]() Kalbi Selim öykü[3]: Kalbi Selim bir öykü [3] (- Islamiyet ![]() ![]() Kalbi Selim öykü[4]:Kalbi Selim bir öykü [4] (- Islamiyet ![]() ![]() Kalbi Selim bir öykü [5] (- Islamiyet ![]() ![]() adreslerine bakabilirler ![]() |
![]() |
![]() |
|