![]() |
Akşama Kadar Yaşayacağımı Bilmiyordumki... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Akşama Kadar Yaşayacağımı Bilmiyordumki...Hz ![]() ![]() Oruçla ilgili söyledikleri ![]() ![]() ![]() Resulullah (sav) buyurdular ki: "Cennette Reyyan denilen bir kapı vardır ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak: Buhari, Savm 4, Bed'ü'l-Halk 9; Müslim, Sıyam 166, (1152); Nesai, Sıyam 43, (4,168); Tirmizi, Savm 5 Resulullah (sav) buyurdular ki: "Kim bir oruçluya iftar ettirirse, kendisine onun sevabı kadar sevap yazılır ![]() ![]() Kaynak: Tirmizi, Savm 82, (807); İbnu Mace, Sıyam 45, (1746) Resulullah (sav) buyurdular ki: "Kim Allah Teala yolunda bir gün oruç tutsa, Allah onunla ateş arasına, genişliği sema ile arz arasını tutan bir hendek kılar ![]() Kaynak: Tirmizi, Cihad 3, (1624) bir hikaye ![]() ![]() ![]() Yaşlı bir adam ve genç bir delikanlı bir köşede oturup konuşmaktalar ![]() ![]() ![]() Genç: - Sağol, paraya ihtiyacım yok ![]() - Olsun, ben sana veriyorum, ister sen harca, ister fakirlere ver ![]() Genç fazla ısrar etmez ![]() ![]() - Niçin o bir kese altından kendine ayırmadın? Genç: -Akşama kadar yaşayacağımı bilmiyordumki ![]() ![]() ![]() bir fıkra ![]() ![]() ![]() Nasreddin Hoca bir gün heybe almak için pazara gider ![]() ![]() - Kaç akçe şu heybe muhterem? - 2 akçe hocam ![]() - Aldım gitti, diyen hoca elindekini bırakır ve onu alıp tam gidecekken pazarcı seslenir: - Hocam ![]() ![]() ![]() Hoca sinirlenir: - Bre cahil adam! Sana önce 1 akçe verdim ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|