Öyle Bir Tövbe.. |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Öyle Bir Tövbe..Hz Büreyde (r a ) anlatıyor: Resûlullah (s a s )'a, Mâiz İbnu Mâlik el-Eslemî (r a ) gelerek:- Ey Allah'ın Resûlü, ben nefsime zulmettim, zinâ fazihasını işledim, beni temizlemeni istiyorum" dedi Resûlullah (s a s ) onu reddetti , geri çevirip meselenin üzerine gitmedi![]() Ancak Mâiz ertesi gün tekrar geldi Yine:- Ey Allah'ın Resûlü, ben zinâ fazihasını irtikab ettim!" diye ikinci sefer itirafta bulundu Adamı ikinci sefer geri çeviren Resûlullah (s a s ) adamın kavmine birisini yollayarak:-Onun aklında bir noksanlık biliyor musunuz, normal bulmadığınız bir davranışına rastladınız mı?, diye tahkik ettirdi ![]() Ancak hep beraber: -Biz onu gördüğümüz kadarıyla, aramızdaki sâlih kişilere denk akıl sahibi biliyoruz" dediler Mâiz üçüncü sefer müracaatta bulundu Hz Peygamber (s a s ) onlara yine birini göndererek adam hakkında sordurdu Yine ne kendinde, ne aklında bir kusur olmadığını söylediler![]() Adam dördüncü sefer müracaat edince, ona bir çukur kazdırdı Taşlanmasını emretti ve taşlandı![]() Gâmidiye adında bir kadın da gelerek: - Ey Allah'ın Resûlü, beni niye reddediyorsun Görüyorum ki, beni de Mâiz gibi geri çevirmek istiyorsun Allah'a kasem olsun ben hamileyim de!, dedi![]() Hz Peygamber (s a s ):-Öyle ise hayır Sen git ve çocuğu doğurunca gel,dedi Kadın gitti çocuğu doğurunca, bir beze sarılmış olarak çocukla geldi ![]() -İşte çocuk, doğurdum!,dedi ![]() Resûlullah (s a s ):-Git, sütten kesinceye kadar emdir, sonra gel!" buyurdu Kadın gitti, o çocuğu sütten kesince çocukla birlikte geldi Çocuğun elinde bir ekmek parçası vardı![]() -Ey Allah'ın Resûlü, işte çocuk, sütten kestim, yemek de yedi" dedi ![]() Resûlullah (s a s ) çocuğu alıp, Müslümanlardan birine teslim etti Sonra bir çukur kazılmasını emir buyurdu Göğsüne kadar derinlikte bir çukur kazıldı Bundan sonra halka taşlamalarını emretti Herkes taşladı Hâlid İbnu Velid (r a ) elinde bir taş ilerledi, başına attı Kan yüzüne fışkırmıştı, kadına küfretti Resûlullah (s a s ) Hâlid'in kadına küfrettiğini işitince:-Ey Hâlid ağır ol!, dedi ve ilâve etti: - Nefsimi kudret elinde tutan Zât-ı Zülcelâl'e kasem olsun, bu kadın öyle bir tevbe yaptı ki, şâyet alış-verişte sahtekârlık yapanlar aynı tevbe ile tevbe yapsalardı, onların bile mağfiretine yeterdi ! Sonra Resûlullah (tekfın) emretti Kadının üzerine namaz kıldırdı ve defnedildi |
|
|
|