Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
akif, genc‏, kaleminden, mehmet, sudanli

Mehmet Akif İn Kaleminden Sudanli Genc‏

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mehmet Akif İn Kaleminden Sudanli Genc‏



İSTİKLAL şairimiz merhum Mehmet Âkif, hayatının son günlerinde tüm ıslam coğrafyasını dolaşmaya çalışır Resulü Ekrem'e duyduğu sevgiden dolayı o kutsal beldelerde dolaşır durur Mısır'dan Suriye'ye ve oradan da Medine'ye gider; Müslümanların dertleriyle dertlenir, ıstırap duyar


Bir gün Medine'dedir Peygamberimizin kabrinin huzurunda Orada müthiş bir hadiseye şahit olur


Ravda-i Tahire'nin yanı başında duruyordum ki, birdenbire bir ses yükseldi:


-Ya Nebi! şu halime bak, diyordu bu ses Sağıma döndüğüm zaman parmaklıklar üzerine abanmış bir Sudanlı gördüm Kendi kendine Efendimize (sav) şunları söylüyordu:


-Nasıl ki çöle güneş vurduğu zaman bağrı yanar, ben de senin hicranınla senelerce yandıkça yandım Ya Rasulullah! Senelerce arzu ettiğim halde, harem-i pakine gelip başımı ayaklarının dibine koymayı düşündüğüm halde, memleketim, evladı iyalim karşıma çıktı, bu ziyaretimi geciktirdi Nihayet hepsini yıktım, çevremi terk ettim Sudan diyarından ayrıldım, Tihame Çölü diye üç çölü teptim durdum Senin çölün diye


Senin çölünde gezerken burcu burcu senin kokunu duydum Eğer senin kokun imdada yetişmeseydi ben bu yolu kat edemezdim Ya Rasulullah! Elli üç yaşına kadar senin hicranının azabını sinemde taşıdım, yanına geldiğim zaman şu başımı çarptığım demir kafes de nedir Ya Rasulullah!


Hâlâ vuslat olmayacak mı? Tihame Çölü'nü kat ettim gözlerime uyku girmedi Arzu edersen yıldızlara sor Sor ki şu üç aylık zaman içinde bu gözler bir kere uyudu mu? Uyumadı diyecekler Ya Rasulullah! Derdimi geceye döktüm Ya Rasulullah! Nihayet huzuruna geldim


Resulü Ekrem'in (sav) kabrinin parmaklıklarından tutan bu aşık, son sözlerini söylerken bitkinleşmiştir, titremektedir Akif şöyle bitiriyor:


Kısa bir sessizlikten sonra adam şöyle diyordu:

- Şu kadar mesafeyi geçip huzuruna geldim, bu hasta gönlümü bir daha ayak ucundan ayırma Ya Rasulullah! Tahammülüm yoktur artık senin ayrılığına


Sonra bir sessizlik oldu, bir “ah” feryadı duydum Döndüğüm zaman parmaklıkların dibine yıkılıp gitmişti Sudanlı gözlerini kapatıyordu bu âleme Birkaç dakika sonra da bir iki ölü yıkayıcısı ve bir iki taşıyıcı geldi Cennetül Baki'ye kaldırdılar mübarek cenazesini Fakat ruhu muhtemelen Ravda-i Tahire'nin parmaklıklarına takılıp kalmıştı Resulullah'a (sav) yürekten aşık olan bu genç:


"Artık bu hasta gönlümü hak-i payinden ayırma ya Rasulullah!" diyordu


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.