![]() |
Namazdan Kurtulmanın Yolu... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Namazdan Kurtulmanın Yolu...Bütün ibadetlerine yerine getirmeye çalışan bir adam varmış ![]() ![]() Namaz kılmak ona çok ağır gelirmiş,üşenirmiş ![]() ![]() Demiş ki: Hocam ne yap et beni şu namazdan kurtar ![]() ![]() ![]() Hoca: Ya evlat ben hiçbir yerde ne duydum ne işittim bu namazdan kurtuluş yok,borcun kılacaksın demiş ![]() Adam yalvarmış bul hocam diye ![]() ![]() Aradan haftalar geçmiş,adam gelmiş: Buldun mu hocam demiş,kurtulacak mıyım? Hoca: buldum evladım eğer şu 5 şarttan biri sana uyuyorsa NAMAZ dan mesul değilsin: 1: ÖLÜ İSEN 2: DELİ İSEN 3: ÇOCUK İSEN 4: HAYVAN İSEN 5: KAFİR İSEN tercih senin ![]() ![]() ![]() -Sabah namazını kılmıyanın:Yüzünde nur kalmaz - öğle namazını kılmayanın: Rızkından bereketi kaldırılır - Ikindi namazını kılmayanın: Vücudunda kuvvet olmaz - Akşam namazını kılmayanın: Evladının hayrını göremez - Yatsı namazını kılmayanın: Uykusunda rahat edemez Dünyadaki cezası ömrü kısalır - Salihlerin (nur) simasını yüzünden siler - Yaptığı hiç bir amele sevap vermez - Duası Allah katına çıkmaz - Dünyadaki bütün mahlukat ona buğuz eder - Salihlerin duasından nasibini alamaz ölür iken - Zelil olarak ölür - Aç olarak ölür - Susamış olarak ölür (ne kadar içerse içsin susuzluğunu gideremez) Kabirde - Allah kabrini daraltır ![]() - Kabrinde ateş yanar - Allah ona yılan musallat eder ki kiyamete kadar ona eşlik ederek (vurarak) kıyamete kadar azap eder Kiyamette - Allah ona yüzünün üzerinde sürünerek mulat eder ceheneme kadar - Allah ona gazapla bakar ki yüzünün eti eriyip gider - Allah onu en küçük günahlardan bile hesaba ceker, af etmez ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|