![]() |
Herşey Sevmekle Başlar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Herşey Sevmekle BaşlarHERŞEY SEVMEKLE BAŞLAR Bir kadın, kapıdan dışarı çıktığında, bembeyaz sakallı üç ihtiyarın kendi evinin önünde oturduklarını görür ![]() ´Ben sizi hiç tanımıyorum, der ![]() ![]() ![]() Ama aç ve susuz olmalısınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ´Evin erkeği içerde mi?´ Diye sorar adamlar ![]() ´Hayır, der kadın ![]() ![]() ´O evde olmadığı sürece bizim bu eve girmemiz mümkün değil ![]() ![]() ![]() ![]() Akşam olup kocası eve döndüğünde kadın olanları anlatır ![]() ´Peki, onlara söyleyebilir misin, der adam ![]() ![]() ![]() ![]() Kadın dışarı çıkıp bu kişileri içeri davet eder ![]() Ama bu defa da; ´Hepimiz aynı anda içeri girmeyiz´ der yaşlı adamlar ![]() Kadın öğrenmek ister; ´Niye giremezsiniz? ![]() ![]() İhtiyarlardan biri açıklar: ´Onun adı ZENGİN, der bir arkadaşını göstererek ![]() Diğeri BAŞARI ![]() ![]() ![]() Ben ise SEVGİ ![]() ![]() ![]() Sonra ekler; ´Şimdi içeri gir ve kocanla konuş ![]() ![]() ![]() Kadın içeri girip söylenenleri kocasına anlatır ![]() ´Ne güzel, der ![]() ![]() ![]() ![]() Karısı itiraz eder; ´Canım, niçin Başarı´yı çağırmıyoruz?´ Bu sırada, evin diğer köşesinde bulunan gelinleri konuştuklarını duyar ![]() ´Sevgi´yi çağırsak daha iyi olmaz mı? Evimiz sevgiyle dolar! ![]() ![]() ´Gelinimizin teklifini dikkate alalım, der adam karısına ![]() ![]() ![]() ![]() Kadın dışarı çıkar ve yaşlı adamlara sorar; ´Hanginiz Sevgi idi? Lütfen içeri gel ve misafirimiz ol ![]() ![]() ![]() Sevgi ayağa kalkar ve eve doğru yürümeye başlar ![]() ![]() ![]() ![]() ´Ben sadece Sevgi´yi davet ettim, siz niye geliyorsunuz?´ Zengin ve Başarı bir ağızdan cevap verirler: ´Eğer Zengin´i ya da Başarı´yı davet etmiş olsaydın diğer ikisi dışarıda kalırdı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|