Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
basri, hasani, hazretleri, sabır

Hasan-İ Basri Hazretleri (Sabır)

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hasan-İ Basri Hazretleri (Sabır)

Hasan-ı Basri Hz'nin Örnek Ahlâkı

Hasan Basri Hazretleri hastalanmıştı Yahudi komşusu ziyaretine geldi İçeri girdiğinde burnuna kötü bir koku gelmişti Bu kokunun nereden geldiğini sordu

Hasan Basri Hazretleri:

- Benim hastalığımdandır , dediyse de yahudi,

- Hayır komşu Bu, tuvalet kokusu olması lâzım, diyordu

Sebebini araştırmaya başladı Bunun üzerine Hasan Basrî Hz işin doğrusunu anlattı:

- Sizin evin hela duvarı bizim eve bitişiktir Bir müddettir, duvardan pislik sızıyordu Hasta değilken birkaç kere o sızmayı kapattım ama şimdi tekrar başladı Hasta olduğum için yapamadım Bu koku oradan geliyor

Yahudi:

- Peki bana niçin haber vermedin? Bilseydim, ben tedbir alırdım Bu zamandan beri bu sıkıntıyı niçin çekiyorsunuz? deyince,

Hasan Basrî Hazretleri'nin cevabı şöyle oldu:

- Size haber verirsem belki kırılırsınız, diye düşündüm

Bu durum karşısında oldukça hislenen ve üzülen Yahudi, daha fazla dayanamadı ve derhal kelime-i şehadet getirerek müslüman olduEşhedü en lâ ilâhe illallâh ve eşhedü enne Muhammeden abdühû ve rasûlüh

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com