![]() |
Ya Dua Etmeseydim |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ya Dua EtmeseydimMevlanDeniz kenarına oturmuş, gözlerini de ilerdeki bir noktaya dikmişti ![]() de bir saattir öylece duruyordu ![]() sandallarının kıyıya dönmesini bekleyen bir ihtiyarın dikkatini çekti ![]() Yaşlı adam, seke seke onun yanına gidip: - Merhaba delikanlı! ![]() ![]() Küçük çocuk, başını çevirmeden; - Ama rüzgârlı, dedi ![]() ![]() Adam, çocuğun yanına oturup: - Eğer biraz genç olsaydım, yüzüp onu alırdım! ![]() ![]() atamıyorum ![]() Küçük çocuk, ona cevap vermedi ![]() görebilmek için, hemen yanındaki tümseğe çıktı ![]() Yaşlı adam, sakin bir ses tonuyla: - Ümidini hiçbir zaman kaybetme! ![]() ![]() ![]() Çocuk, büyük bir sevinçle: - Dua etsem topum geri gelir mi? diye sordu ![]() - Allah isterse eğer, ona öğretir! ![]() ![]() duaların sevabı sana yeter ![]() Küçük çocuk, yaşlı adamın sözlerini biraz düşündükten sonra, her okuduğunda dedesinden bahşiş kopardığı duaları ard arda sıraladı ![]() sonra da, topun dönmesi için Allah'tan yardım istedi ![]() azalmamıştı ![]() katmıştı ![]() ![]() değiştirmesiydi ![]() ![]() biraz daha sertleşti ![]() ![]() eve gitmek istemiyordu ![]() ![]() Yaşlı adam, hep aynı balıkçıdan alışveriş yapardı ![]() Avınız inşallah iyi geçmiştir! ![]() ![]() ![]() Sandaldaki adam, bir kova içindeki balıkları gösterip: - Zaten ancak o kadarcık tutmuştum, dedi ![]() ![]() - Dua etmeyi denediniz mi? diye atıldı çocuk ![]() kaybetmeyin! ![]() ![]() derlerdi ![]() ![]() Yıllar yılı unuttuğu bir şeyi ![]() - Dua ha! ![]() ![]() - Tutamasanız bile, duaların sevabı size yeter, dedi çocuk ![]() öğrendim ![]() Balıkçı, böyle bir sözü ilk defa duyuyordu ![]() Ben de yeni öğrendim! ![]() ![]() ![]() Çocuk, bu sözlerden çok hoşlanmıştı ![]() ![]() Yanındaki yaşlı adam ona bir göz kırparken, balıkçı tekrar sandala yöneldi ve ağların üzerindeki eski örtüyü açtı ![]() ![]() parıldayan bir futbol topu ![]() Balıkçı, onu çocuğa uzatıp: - Öğretmenlerin hakkı hiç ödenmez! ![]() ![]() ![]() Küçük çocuk, rüyada olmalıydı ![]() rüya ![]() ![]() ![]() da, ihtiyar da ![]() ![]() ![]() ![]() - Bir daha benden izinsiz gezmek yok! ![]() ![]() o zaman? |
![]() |
![]() |
|