![]() |
Hacer Misali Anneler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hacer Misali Annelergerçek bir hikaye duygu seli ![]() ![]() ![]() ![]() HACER MİSALİ ANNELER Yetim annesi olmak nasıl bir duygudur biliyormusunuz kardeşlerim;Ben hacer misali olmaktır diye ümid ediyorum Rabbimden ![]() HZ ![]() ![]() HZ ![]() Hacer'in "Allah emanetleri zayi etmeyendir" cümlesinde takılı kalmıştım ben ![]() Teslimiyeti ilk kez o cümlede bütün hücrelerime kadar hissetmiştim ![]() Asıl teslimiyet ciğerparelerini çölde bırakmak emrine tabi olan İbrahim(a ![]() ![]() Hacer bir anaydı ve bende bir anne adayı ![]() O'nun yerine koymuştum kendimi; Acaba ben o sözü söyleyebilirmiydim,o teslimiyeti gösterebilirmiydim, kucağımda İsmail'im ile o kuş uçmaz kervan geçmez çölde kalabilirmiydim? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ama yinede Hacer olmayı istemiştim ,duada etmiştim hatırladığım kadarıyla ![]() ![]() ![]() Herşeyden önce söylemem gereken şu ki; Onların imtihanlarının yanında bizim imtihanlarımızın kıyas'ı , denizin damlaya olan üstünlüğü mesabesindedir diye düşünüyorum ![]() Anlatmak istediğimse; Samimiyet ve saflıkla edilmiş bir duanın sonucu olarak umduğum ,okyanusların ve denizlerin yanında damla hükmünde kalan imtihanımı siz kardeşlerimle paylaşmak ![]() Gençkız iken ve başörtüsüyle tanıştığım ilk yıllarda Aykut Kuşkaya'nın "İbrahim" adlı ezgisini okadar çok dinler ve söylerdim ki; eşimle evliğe karar verdiğimizde annemin ilk sözü "İbrahim diye diye bir İbrahim buldun ![]() ![]() ![]() Daha evliliğimizin ilk aylarında eşim "GİTMELİYİM"demeye başlamıştı ![]() Ağlamalarım ve anne adayı olmam onu zorda olsa engellemişti ![]() Sonra büyük kızım dünyaya geldi ![]() ![]() ![]() Daha sonra ikinci anneliğim öncesi meydana gelen 17 Ağustos depremi ![]() ![]() ![]() ![]() Ben ne olduğunu anlayamamıştım bile ,ama eşimin o durumdaki sözleri "secdeye kapan secdeye kapan" olmuştu ![]() Sarsıntıyı secde halinde geçirdik ![]() Sesler kesildiğinde ve büyük sarsıntı bittiğinde ,yatağın üzerinde başımızı secdeden kaldırdık ![]() Eşime baktığımda o andaki teslimiyetine rağmen yüzü bembeyaz kesilmişti ![]() Ölümü ilk kez bu kadar yakın hissetmiştik kendimize herkes gibi bizde ![]() ![]() ![]() ![]() Peygamber efendimizin(a ![]() ![]() ![]() Bir bebeğin dudağına sürülmüş hurmayı şapırdata şapırdata emmeye çalışmasını seyretmek okadar güzelki, bütün müslüman kardeşlerimin bu sünneti tatbik ettiklerini umarım ![]() ![]() İsmini kura ile belirlemeye karar verdik ![]() Düşündüğümüz beş ismi kağıtparçalarına yazdık;Abdullah,Abdurrahman,Yusuf,Haris ve İsmail ![]() ![]() ![]() Üst üste yapmış olduğumuz üç kura sonucunda oğlumunzun adı İsmail oldu elhamdülillah ![]() ![]() ![]() Bu ya tevafuk yada belirttiğim gibi samimiyetle edilmiş bir duanın kabulünün tecellisiydi Allahualem ![]() Ailemiz büyüklerinden dinimizi anladığımız manada yaşama hususunda sıkıntı çekiyorduk ![]() Bu durum eşimi yeterince rahatsız ediyordu ![]() ![]() Ve sonra oğlumuz daha kırk günlük olmamıştı ki; "GİTMELİYİM" ahdini amele dökmek için yollara düşmüştü ![]() Hasretle,ümitle,korkuyla ve bekleyişle geçen sekiz ay ![]() Teslimiyet ummanından zerre zerre nasiplenmeye,o rahmet menbağından damla damla yudumlamaya başlamam ![]() ![]() ![]() Ne güzelmiş Rabbimin bizi terbiyesi; REZZAK ismini,HAFIZ ismini,MÜHEYMİN ismini ve daha birçok güzel isim ve sıfatlarını öğretmesi ![]() Gitmeler,ayrılıklar ve sonrası kavuşmalar; ama bazende "İNŞAALLAH CENNETTE BULUŞURUZ" diyerek başlayan HAKKA YÜRÜYÜŞ arzuzusuyla dolu bitmeyen ayrılıklar ![]() ![]() ![]() İşte teslimiyeti tam anlamıyla öğrenmenin,daha doğrusu yüce Rabbimizin terbiyesinde öğretildiğimizi anlamanın sınavı ![]() Altı sene önce küçükkızım da dünyaya geldi ![]() ![]() ![]() Babasını hiç göremeden büyüdü ve üçüde Allah'ın izni ile büyümekteler ![]() ![]() Biliyoruzki Çeçenistanda Filistinde,Irakta,Afkanistanda,Keşmirde ve birçok İslam coğrafyasında milyonlarca mümin ve mümine kardeşlerimiz aslende yetimlerimiz bu sınava tabidirler ![]() RABBİMİZ terbiye etmek diledimi;hastalıklada dener,fakirlikle de ![]() ![]() ![]() Neden mi ? HACER olmak ![]() Çünkü; Hacer'in Safa ve Merve arasındaki sayı gibi, koşuşur yetim annesi zorlu dünyalık tepeleri arasında ![]() ![]() ![]() Sığındığı,dayandığı,içini döktüğü bir RABBİ vardır ![]() Ve gönderdiği salat,selamlarla halinin melekler tarafından arz edildiği Peygamberi ve birde yetime sahip çıkan müminler ![]() ![]() ALLAH'a, RESULÜ'ne, O'NUN YOLUNA TESLİM ve ADANMIŞLAR OLMAMIZ duası ile esselamü aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|