|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
eden, huzurunda, Îmân, kralice, manevi, rasûlullahın |
![]() |
Rasulullah'ın Manevi Huzurunda İman Eden Kraliçe |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Rasulullah'ın Manevi Huzurunda İman Eden KraliçeHazret-i Ömer b ![]() ![]() ![]() Abdullah bin Ömer -radıyallahu anhümâ- başlarından geçen garip bir hadiseyi şöyle anlatır: "-Acem diyarına gittik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zaman zaman ordumuza bakar, safların dizilişinden, hücum tarzımızdan ve yiğitlerimizden yola çıkarak kaledeki ordusunu tanzim ederdi ![]() ![]() Onu dikkatle seyre koyuldu tavırları, hareketleri kraliçeyi adeta büyüledi ![]() "-Kraliçem! Sen şu delikanlıya gönlünü kaptırdın, ancak sen kaleler ve engeller içindesin ![]() ![]() ![]() "-Elbet, bir yolu bulunur!" deyip, o delikanlıya gizlice bir elçi gönderdi ![]() ![]() Kraliçe şöyle soruyordu: "-Senin benim, benim de senin olabilmem için bir yol bulabilir miyim?" O delikanlı da aynı elçiyle haber yolladı: "-Evet! Bunun için iki şart var: Birincisi kalenin dışını bize teslim edeceksiniz, ikincisi ise, kalenin içini O'na teslim edeceksiniz ![]() Kraliçe elçiyi tekrar gönderdi ve: "-Kalenin dışının teslimini anladık ama, kalenin içinin teslimi nedir?" diye sordurdu ![]() O delikanlı cevâben: "-Kalbini Allah'a teslim edip, O'nun vahdâniyyetini tasdik edeceksiniz!" dedi ![]() Bu haberin kraliçe'ye ulaşması, kalbine bir kor düşürdü ![]() ![]() Derhal kalenin teslimi için bir heyet göndererek: "-Askerlerinizi kaleye yerleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() Askerler hiçbir mücadeleyle karşılaşmadan, rahatça kaleye girdiler ![]() ![]() ![]() Bunun üzerine kraliçe: "-Sen de takdir edersin ki, ben yüksek himmet sahibi bir kraliçeyim ![]() ![]() ![]() Delikanlı: "-Evet! Bizim kumandanımız ve büyüğümüz, Emiru'l-Mü'minîn'in oğlu Abdullah vardır ![]() ![]() ![]() Kraliçeyi, Abdullah bin Ömer'in huzûruna çıkardılar ![]() ![]() ![]() "-Takdir edersiniz ki, ben yüksek himmet sahibi bir kraliçeyim ![]() ![]() "-Evet! Babam Emir'ul-Mü'minin Ömer bin Hattab bu hususta daha ehildir! ![]() ![]() ![]() Kraliçe bunu seve seve kabul edeceğini söyleyerek, küçük bir müfrezenin refakatinde Medine'ye doğru yola koyuldu ![]() Kraliçe hiç durmadan dinlenmeden yola devam etti ![]() "-Ey mü'minlerin Emîri! Burada senden daha büyük biri daha var mıdır?" diye sordu ![]() Hazret-i Ömer -radiyallahu anh- bu soruya şaşırmakla birlikte: "-Evet! Allah'ın Rasûlu Hazret-i Muhammed -sallallahu aleyhi ve sellem- hepimizden daha üstündür ![]() ![]() Ve Ravza-i Mutahhara'yı işaret ederek; "-Kabr-i Şerifi budur ![]() ![]() ![]() "-Vallahi, onun huzûrundan başka hiç bir yerde Müslüman olmam!" dedi ![]() Hazret-i Ömer -radıyallahu anh- kraliçenin istediğini kabul etti ve müsaade edildi ![]() Kraliçe, Ravza-i Mutahhara'ya girdi ![]() ![]() ![]() Gözyaşları içinde, Peygamber Efendimizin kabr-i şerifine kapanarak yalvarmaya başladı: "-Ey güzellerden güzel Rabbim! Bana maddî ve mânevî saltanat lutfettin ![]() ![]() ![]() Bir müddet öylece kaldı ve o hâlde vefat etti ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|