![]() |
99 Kapı Kapandı Ya Son Kapı? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 99 Kapı Kapandı Ya Son Kapı?Eski zamanlarda bir zat seyahati sırasında çok ilginç bir olaya şahid olur ![]() ![]() Çölde eşkiyaların bir kervana saldırdıklarını ne var ne yoksa zorbaca gasbettiklerini korkuyla seyreder uzaktan ![]() ![]() Biraz sonra bakar ki soygun yapan eşkiyaların reisi bir kenarda abdest alıp namaza duruyor ![]() ![]() Adam hayretlerdedir ![]() ![]() “Merak ve hayretler içindeyim” der ![]() ![]() “Yaptığın iş zalimce ve haram ![]() ![]() ![]() ![]() Yani bu ne perhiz bu ne lahana turşusu hesabı Eşkiyaların reisi olabildiğince hüzünlü şu ilginç ve ibretli cevabı verir; “ Ey yolcu! Ben yıllardır şeytana ve ayartıcı benliğime uyarak Rabbimle aramda faraza 100 kapı varsa 99 unu kapattım İstiyorum ki hiç değilse BİR KAPI AÇIK KALSIN!” Aradan zaman geçer o zatın yolu nasibolur Kabe’ye düşer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yine hayretlerdedir o zat ![]() ![]() Yanına varır selamlar onu kendini tanıtır ve sorar; “Oradan buraya ![]() ![]() ![]() Tebessüm eder tövbekar adam ve ışıl ışıl gözleri boynu bükük der ki; “Sana demiştim ya hani; Hiç değilse BİR KAPI AÇIK KALSIN O’nunla aramda ![]() ![]() ![]() ![]() Evet efendim bu kadardır ol hikaye ![]() ![]() Unutmamali ki insan içinde fücurun da potansiyelini barındırır takvanın da ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çağımız cazibedar fitne asrı ![]() ![]() Nefis ve şeytan daim günahlara sevketmede insanı ![]() ![]() Ve insan çok zayıf çok aciz ![]() ![]() Hata edebilir günah işleyebilir ![]() ![]() Her ne durumda ve konumda olursa olsun insan hiç değilse bir kapıyı ''NAMAZ KAPISINI'' daim açık bırakmalı ![]() ![]() “Ben günahlar içindeyim o huzura nasıl varırım” dememeli asla ![]() ![]() ![]() Selam ve dua ile ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|