![]() |
Azrail, O'nun Söylediğinden De Güzelmiş |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azrail, O'nun Söylediğinden De GüzelmişS ![]() --------SERAP AZRAİL ONUN SÖYLEDİĞİNDENDE GÜZELDİ __Serap Dünya hayatının en çetin imtihanlarından biri de, gerçeğe yaklaşmaktan çekilen zorluklardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben, 40 yıllık bir kanser uzmanı olarak maddeyi aşan sayısız olayla karşılaştım ve bunları, o olaya şahit olanlarla birlikte belgeleyerek özel bir arşiv yaptım ![]() ![]() Kanser hastanesinde başhekimken Serap adında genç bir hanım hastam vardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Evine gittiğim gün, yine güçlükle konuşarak: -"Doktor bey, dedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -"Niçin?" diye sordum ![]() -"Siz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dini inançlarının çok zayıf olduğunu bildiğim için, bu teklifi karşısında oldukça şaşırmıştım ![]() -"Doktorlara ulaşmak kolaydır dedim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Konuşmaya mecâli olmadığından "Ben o isteği duyuyorum" mânâsında başını salladı ![]() ![]() ![]() Vefatına bir hafta kadar kala: -"Doktor bey, dedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -"Senin durumun çok özel" dedim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O haliyle tebessüm ederek yine başını salladı ![]() Çok ıstırabı olduğu için Serab'a sürekli morfin yapıyor ve O'nu uyutmaya çalışıyorduk ![]() ![]() Dönüşümde annesi telefon ederek: -"Serap bir haftadır morfin yaptırmıyor ![]() ![]() ![]() Hemen eve gittim ve iğne yaptırmamasının sebebini sordum ![]() ![]() -"Ya morfinin tesiriyle ölüme uykuda yakalanır ve son nefeste "Muhammed" diyemezsem?" İşte Serap, böyle bir hanımdı ![]() ![]() ![]() Ertesi gün O'na: -"Hiç korkmam!" dedim ![]() ![]() Ve Serap, bir veda niteliği taşıyan bu görüşmemizde, son sorusunu sordu: -"Doktor bey ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -"Kızım," dedim ![]() ![]() Salı günü Serap'ın ağırlaştığı haberini alınca hemen evine gittim ![]() ![]() ![]() -"Doktor bey, biliyor musunuz, bu evde biraz önce bir mûcize yaşandı!" dedi ve devam etti: - Serap, bir saat kadar önce oksijen cihazını attı ve "yataktan kalkması imkânsız" denmesine rağmen kalkarak abdest aldı, iki rekat namaz kıldı ![]() ![]() -"Doktor bey'e söyleyin, dedi ![]() Onk ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azrail, O'nun Söylediğinden De GüzelmişS ![]() ![]() <<<<__Sözün Yalanına__>>>> Bir gün Tebriz&#39;de bir yahudi, Şems&#39;e gelerek: - Müjde ya Şems, Mevlana geliyor ! ![]() ![]() ![]() Şems, bu müjde üzerine elinde ne v ar ne yoksa bu yahudiye hediye eder ![]() - Yahudi seni aldattı ve bütün malını aldı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şems : - Biliyorum, ben malımı ve mülkümü bu sözün yalanına verdim, doğrusuna canımı vermek lazımdı ![]() Dostluk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azrail, O'nun Söylediğinden De GüzelmişS ![]() <<<<__SÖZ__>>>> Bir müslüman ![]() ![]() ![]() ![]() Müslüman: -Namaz kılacağım ![]() -Veririm ![]() Namaz ![]() ![]() ![]() ![]() Bir müddet sonra ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Şimdi sıra ben de, ben ibâdet ederken, bana ilişmiyeceğine söz verirmisin ![]() -Olur sana ilişmem ![]() ![]() ![]() ![]() Fakat ateşperest ateşe tapmak üzere secdeye varınca, Müslüman hemen üzerine atılır ![]() ![]() ![]() - Söz verdiğin zaman sözünü yerine getir ![]() Bunun üzerine adama ilişmeden geri çekilir ![]() -Evvela hücum ettin ![]() ![]() ![]() ![]() -Allah&#39;dan başkasına secde ettiğin zaman, dayanamadım, üzerine atıldım ![]() ![]() -Söz verdiğin zaman ahdini yerine getir, diyen bir ses, beni o teşebbüsümden alıkoydu ![]() Bunun üzerine mecûsi: -Şimdi inandım ki, asıl ve gerçek ilâh senin Rabbindir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azrail, O'nun Söylediğinden De GüzelmişS ![]() --------------YAĞMUR VE GÖZYAŞI Hicretin 18 ![]() ![]() ![]() ![]() Çevre halkı azık için Medine&#39;ye akın ediyor, vahşi hayvanlar da açlıktan insanlara yaklaşmaya çalışıyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu müthiş kıtlık dönemi sonlarında bir zat (Bilal b ![]() ![]() ![]() ![]() - Ya Rasulallah! Ümmetine yağmur vermesini Allah&#39;tan dile! Çünkü helâk olmak üzereler ![]() Daha sonra o şahsın rüyasına giren Rasulullah s ![]() ![]() ![]() - Ömer&#39;e git, ona selamımı söyle ![]() ![]() Adam uyanınca, kalkıp Hz ![]() ![]() ![]() - Sizler bende hoşlanmadığınız bir şey gördünüz mü? dedi ![]() - Öyle bir şey görmedik ![]() ![]() Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|