![]() |
Ana Duası.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ana Duası..Musâ peygamber, Tûr Dağı’nda Allah u Tealâ ile konuşma şerefine erdikten sonra: “Yâ Rabbi, benim Cennet’teki komşularım kimlerdir, bazılarını bildirir misin?” diye bir istekte bulunmuştu ![]() Allah, Musâ peygambere: “Senin Cennet’teki komşularından biri, falan yerde yaşayan bir kasaptır ![]() ![]() ![]() Musâ Peygamber, bu kasabın nasıl bir iyilik işleyerek kendine Cennet’te komşu olmayı hak ettiğini düşündü ![]() ![]() ![]() Kasap: “Hay hay! Tanrı misafirlerine, kapım daima açıktır, akşam olsun da eve birlikte gidelim, dedi ![]() Akşam olunca, kasap elindeki sepetin içini yiyeceklerle doldurdu ![]() ![]() – Bana müsaade buyurun, evvela şu salıncakta, değerli bir misafirim daha vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Musâ peygamber sordu: “Bu kimdir ki, kendisine bu kadar özenle hizmet ediyorsun?” Kasap: “Bu benim anamdır ![]() ![]() ![]() – Peki, hizmetinin sonunda bir şeyler söyledi, sen de âmin, dedin; ne dedi ki? – Annem, hizmetlerimden çok memnun kaldığı için, bana her gün, “Oğlum, Cennet’te Musâ Peygambere komşu olasın ![]() ![]() Bu esnada kendisini tanıtan Musâ Peygamber: “Müjdeler olsun sana,” dedi ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|