![]() |
Çatlak_Kova |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çatlak_KovaÇATLAK KOVA Hindistan'da bir sucu, boynuna astığı uzun bir sopanın uçlarına taktığı iki büyük kovayla su taşırmış ![]() ![]() ![]() Bu durum iki yıl boyunca her gün böyle devam etmiş ![]() ![]() ![]() İki yılın sonunda bir gün çatlak kova ırmağın kıyısında sucuya seslenmiş: "-Kendimden utanıyorum ve senden özür dilemek istiyorum ![]() "-Neden?" diye sormuş sucu ![]() Kova cevap vermiş ![]() "-Çünkü iki yıldır çatlağımdan su sızdığı için taşıma görevimin sadece yarısını yerine getirebiliyorum ![]() ![]() Sucu şöyle demiş kovaya: "-Efendimin evine dönerken yolun kenarındaki çiçeklere dikkat etmeni istiyorum ![]() Gerçekten de tepeyi tırmanırken çatlak kova patikanın bir yanında renk renk gülleri ve çeşitli çiçekleri görmüş ![]() ![]() "-Yolun sadece senin tarafında güller ve çiçekler olduğunu ve diğer tarafta hiç çiçek olmadığını fark etmedin mi? Bunun sebebi benim senin kusurunu bilmem ve ondan yararlanmamdır ![]() ![]() ![]() ![]() Hepimizin kendimize has kusurları vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|