![]() |
Bir Kulun Azmi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bir Kulun AzmiEğer Beni Hafız Yapmazsanız! ![]() ![]() İlkokulu bitirip kursa gelmişti ![]() ![]() "-Fatma" dedi, hiç de çekinmeyen bir tavırla ![]() ![]() ![]() "-Eğer beni hafız yapmazsanız, kayıt yaptırmak istemiyorum ![]() Böyle tehdit edercesine konuşması, onu yaşından daha olgun gösteriyordu ![]() "-Korkmayın küçük hanım, siz isteyin hafız da yaparız, hoca da! ![]() ![]() O küçük gözlerinin içi parıldadı birden ![]() Annesi: "-Hocahanım, çocuk işte, kusuruna bakmayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kendisini teselli etmek ihtiyacı hissettim: "-Tabii teyze, ne demek! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kadıncağız elime yapıştı ![]() ![]() ![]() ![]() "-Hocahanım bu eller, gözler hep günahlı, asıl sizinkiler öpülmeye layık! ![]() ![]() "-Estağfirullâh teyze!" dedim ![]() ![]() *** Bu konuşmadan sonra kaydını yaptığımda Fatma'nın Erzurumlu olduğunu öğrendim ![]() ![]() "-Küçük nasıl kalacak, bu kadar uzaklarda ![]() ![]() ![]() Zaman ilerledikçe Fatma'nın edepli tavırları daha da çok etkiledi beni ![]() ![]() ![]() ![]() "-Hocam hâfız olmak için Kur'ân'ı bitirmek mi lazım?" diye sordu ![]() "-Tabii ki hepsini ezberleyeceksin ki, "hâfız" adını alacaksın ![]() Bu cevabıma çok üzülmüş gibiydi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Derslerim arasında onlara sürekli Kur'ân ezberlemekle işin bitmeyeceğini mutlaka içindekileri uygulamanın gerektiğini hatırlatıyordum ![]() "-Hocam" dedi ![]() ![]() ![]() Çok ilginçti doğrusu ![]() ![]() ![]() ![]() Çok hoşlarına gitmişti bu iş ![]() ![]() "Görsünler" dedim kendi kendime ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada Fatma ara sıra rahatsızlanıyor ve revirde yatıyordu ![]() ![]() "-Ne oldu, yoksa anneni mi özledin?" Sert bir şekilde bana döndü ![]() "-Hayır", dedi ![]() "-Öyleyse neden moralin bozuk? Sık sık da hasta oluyorsun!" dedim ![]() Yalvarır gibi oldu ![]() "-Yanlış anlamayın, inanın ki annemi özleyip de gitmek istediğim yok ![]() ![]() ![]() Dilim dudağım bağlandı ![]() ![]() ![]() ![]() Birgün çok rahatsızlandı ![]() ![]() "-Hocahanım, derhal bu talebeyi ailesinin yanına gönder ![]() ![]() "-Neden?" diye sordum ![]() "-Belki üzülecek, hatta inanmayacaksın ama, bu talebe "kanser! ![]() ![]() ![]() Âdeta başımdan aşağı kaynar sular dökülmüştü ![]() *** Hastâneden ayrılırken Fatma'ya hiç bir şey diyemedim ![]() ![]() "-Hocam" dedi ![]() Ağlamamak için zor tutum kendimi: "-Mü'min kullara karşı çok güzel bir sûrettedir ![]() ![]() Mırıldandı: "-Belki hafız olamam, ama Elhamdülillah mü'minim!" diye ![]() Hâfız olmak için Kur'an'ı bitirmek gerektiğini söylediğimde neden üzüldüğünü şimdi anlamıştım ![]() ![]() Bir kaç gün sonra eşyalarını hazırlamaya başladık ![]() ![]() ![]() ![]() "-Bana kızmadınız değil mi? Eğer söyleseydim belki kursa almazdınız! ![]() ![]() "-Ne demek! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Öyle sevindi ki! Sarıldı boynuma: "-Gerçekten ben şimdi hâfız sayılır mıyım? Anne bak duydun değil mi?" Hüngür hüngür ağlıyordu ![]() Ya Rabbi, bu ne aşktı! Rabbimin hikmeti tecelli etse de iyi olsaydı şu Fatma, ne güzel bir kul olurdu ![]() *** Böylece Fatma'yı gözyaşları ile Erzurum'a uğurladık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Birgün sabah namazından sonra telefon çaldı ![]() ![]() ![]() ![]() "-Hocahanım Fatma'yı uğurladık ![]() ![]() Annesi beni teselli edercesine telefonu kapatmadan: "-Size ölmeden önce şunu söylememi istedi", dedi ![]() "-Anneciğim, hocama söyle! ![]() ![]() ![]() *** "Ey Rabbim; senin kelamın için yanıp tutuşan, yoluna yapışıp kelâmına sımsıkı sarılan kulunu, sen son nefesinde yalnız bırakır mısın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|