![]() |
Evliya... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Evliya...Selamun Aleyküm ![]() Sohbetten ![]() ![]() ![]() Bir evlya köyün birinde yaşarmış ![]() ![]() ![]() bir gün şeytan yaşlı bir adam kılığında evliyanın yanına gelmiş su isteyip aç olduğunu söyemiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() aradan 2-3 gün geçmiş bakmış hala namaz kılıyor ![]() ![]() ![]() Ben büyük günah işledim sonra çok tövbe ettim ve bu mertebeye yükseldim der evlayaya bu büyük günahlardan yapıp bu mertebeye yükselirsin diye kandırmaya çalışır ![]() evliya ilk önce olmaz der ve sonra tevbe ederim diyerek şeytanla içmeye giderler ![]() 1 kadeh içer hadi gidelim der evliya ![]() ![]() ![]() ![]() daha sonra evliya sarhoş olur ![]() ![]() ![]() ![]() sen hep sevap işleyen birisin köylü bunu öğrenirse seni sevmez yuh lar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() daha sonra o zamanlarda öldürenin cezası ölüm oldugundan evliyayı asmaya karar verirler ![]() ![]() şeytan bana secde et ben seni burdan kurtarırım der ![]() evliya boynunda ip oldugunu ve secde edemeyecegini söyler şeytan tekrar söyler: o zaman sen aklından geçir ben seni kurtarırım der ![]() evliya gözlerini kapatır secde eder ![]() ve yaşlı adam kılığında şeytan vurur evliyayı ayakta tutan tahtaya evliya ölür ![]() ![]() ne oldu ? cehennemde ömür boyu azab ![]() ![]() ![]() yani arkadaşlar ben herşeyi yapıyorum cennete gideceğim ben diye kendini kandırmasın ![]() ![]() ![]() ![]() Dua iLe ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|