|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
efendimiz, ile, kesinlikle, konuşması, okuyun, peygamber, sav, şeytanın |
![]() |
Peygamber Efendimiz (S.A.V) İle Şeytan'ın Konuşması (Kesinlikle Okuyun.) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peygamber Efendimiz (S.A.V) İle Şeytan'ın Konuşması (Kesinlikle Okuyun.)Muhyiddin-i Arabi Hazretlerinin SECERET' ÜL KEVN eserinden özetlenerek alınmıştır ![]() Muaz b, Cebel rivayet ediyor : - Bir gün Resullullah (s ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada, dışarıdan bir ses geldi : - Ev sahibi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Resullullah (s ![]() -Bu seslenen kimdir bilir misiniz? -En iyi bilen ALLAH ve Resuludur ![]() - O, lain iblistir ![]() ![]() Hz ![]() -Ya Resullullah, bana izin veriniz onu öldüreyim ![]() - Dur ya Ömer, biliyomusun ki; ona belli bir vakte kadar mühlet verilmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kapı açıldı ![]() ![]() ![]() Bir ihtiyar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra, şöyle bir selam verdi ; -Selam ya Muhammed; selam size ey cemaat-i müslimin ![]() -Selam Allah'ındır ya lain ![]() -Benim buraya gelişim kendi arzumla olmadı ![]() ![]() -Nedir o mecburiyetin ? -İzzet sahibi Rabbın katından bana bir melek geldi ![]() "Allah-ü Taâlâ sana emir veriyor: Muhammed'e gideceksin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra ![]() ![]() ![]() "Söylediklerine bir yalan katarsan, doğruyu sölemezsen ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İşte ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Halk Arasında En Çok Sevmedikleri Bundan sona Resullullah (s ![]() ![]() -Madem ki, sözlerinde doğru olacaksın ![]() Şeytan şu cevabı verdi : -Sensin ya Muhammed ![]() ![]() -Benden sonra, en çok kimlere buğuzlusun ve sevmezsin? ![]() -Müttaki bir gence ki ![]() ![]() ![]() ![]() -Sonra kimi sevmezsin? -Kendisini sabırlı bildiğim şüpheli işlerden sakınan alimi ![]() ![]() ![]() -Sonra ? -Temizlik işinde ![]() ![]() ![]() ![]() -Sonra ? -Sabırlı olan bir fakiri ki ; ihtiyacını kimseye anlatmaz ![]() ![]() ![]() ![]() -Peki, bu fakirin sabırlı olduğunu nerden bilirsin ? -Ya Muhammed, ihtiyacını kendi gibi birine açmaz ![]() ![]() ![]() ![]() -Sonra kim ? -Şükreden zengin ![]() -Peki, ama zenginin şükreden olduğunu nasıl anlarsın ? -Onu görürsem ki , aldığını helal yoldan alıyor ve mahalline harcıyor ![]() ![]() İbadet Esnasında Şeytanın Hali Resullullah (s ![]() ![]() -Peki, ümmetim namaza kalkınca, senin halin nice olur? -Ya Muhammed, beni bir sıtma tutar ![]() ![]() -Neden böyle olursun; ya lain ? -Çünkü bir kul, Allah için secde edince bir derece yükselir ![]() - Peki ya oruç tuttukları zaman nasıl olursun ? -O zaman da bağlanırım ![]() ![]() -Peki ya hac yaptıkları zaman nasıl olursun ? -O zaman da çıldırırım ![]() -Peki, ya Kur'an okudukları zaman nasıl olursun ? -O zaman da, eririm ![]() ![]() -Peki ya sadaka verdikleri zaman halin nasıldır ? -Ha, işte ![]() ![]() ![]() ![]() -Neden öyle testere ile ikiye biçilirsin, ya Ebamürre ? - Çünkü sadakada dört güzellik vardır ![]() 1-Allah-ü Teala, sadaka verenin malına bereket ihsan eyler ![]() 2-O, sadaka veren kimseyi halkına sevdirir ![]() 3-Allah-ü Teala, onun verdiği sadakayı , cehennemle arasında bir perde yapar ![]() 4-Allah-ü Teala, belayı sıkıntıyı ve ahları ondan defeder Şeytan Kimi Azdıramıyor? Resullullah (s ![]() ![]() - Ümmetime saadet ihsan eden; seni taa, belli bir vakte kadar şeki kılan Allah'a hamd olsun ![]() Resullullah (s ![]() ![]() - Heyhat, heyhat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bunun üzerine Resullullah (s ![]() ![]() -Sana göre ihlas sahibi olan muhlis kullar kimlerdir ? -Bilmez misin? ya Muhammed, bir kimse ki, dirhemini ve dinarını sever ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ya Muhammed, bilmez misin? Benim yetmiş bin tane çocuğum var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Şeytan hali gibidir ki; o insana: 'Kafir ol ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kötü Huylardan İstifade Edişi YALAN - Bilmez misin ya Muhammed, yalan bendendir ve ilk yalan söyleyen de benim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() GIYBET - KOĞUCULUK -Gıybet ve koğuculuğa gelince ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NİKAH ÜZERİNE YEMİN ETMEK -Her kim talk üzerine yemin ederse ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peygamber Efendimiz (S.A.V) İle Şeytan'ın Konuşması (Kesinlikle Okuyun.)Namaz ve Şeytan - Ya Muhammed, o her ne zaman ki, namaza kalkmak ister; tutarım ![]() * Ona vesvese veririm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * O, bunda da beni mağlup ederse; bu sefer onun hesabını namazında görmeye bakarım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Bunda da ona mağlup olursam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Bu işi yaptırmakta da ona başarı kazanamazsam bu sefer, cemaatle namaz kılarken onun yanına varırım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * O kimse bunda da beni yener ise ![]() ![]() ![]() ![]() * Bunda da mağlup olursam, bu sefer ona tekrar giderim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şeytan bundan sonra konuşmasına devam etti : -Sen ümmetin hangi saadetinten ferah duyarsın ki ? Ben onlara ne tuzaklar kurarım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Namaz size göre değil ![]() ![]() ![]() Sonra hastalara giderim : -Namaz kılmayı bırak " derim çünkü Allah-ü Teala: "hastalara zorluk yok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra şöyle dedi : -Ya Muhammed, eğer bu sözlerime yalan kattımsa, beni akrep soksun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İblis bundan sonra konuşmalarına devam etti ve şöyle dedi : -Ya Muhammed, sen ümmetin için ferah mı duyuyorsun ? Halbuki ben onların altı da birini dininden çıkardım ![]() Şeytanın Arkadaşları Bundan sonra Resullullah (s ![]() ![]() ![]() Şeytanın Allah'tan On Talebi 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() # Her besmelesiz kesilen hayvan etinden yerim, faiz ve haram karışan yemeklerden yerim ![]() ![]() # Cinsi münasebet anında; Allah'a şeytandan sığınmayan kimse ile birlikte hanımı ile birleşirim ![]() ![]() ![]() # Her kim hayvana binerken, helal yola gitmeyi değil de, aksini isteyerek binerse, bende onunla beraber binerim ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() 4 ![]() ![]() ![]() 5 ![]() ![]() 6 ![]() ![]() ![]() ![]() 7 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 8 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "O kimseler ki ; mallarını boş yere harcarlar ![]() ![]() ![]() ![]() Bir ara Resullullah (s ![]() ![]() - Eğer söylediklerini, Allah'ın kitabındaki ayetlerle ispat etmeseydin ![]() ![]() Bundan sonra İblis devam etti : -Ya Muhammed, Allah'tan diledim ki; ademoğullarını ben göreyim; ama onlar beni göremeyeler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bundan sonrasını İblis şöyle anlattı : * Benim bir oğlum vardır ![]() ![]() ![]() ![]() * Benim bir oğlum daha vardır ki; onun adı da MÜTEKAZİ 'dir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Sonra ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bundan sonra İblis şöyle anlattı : -Hangi kadın olursa olsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İblis bundan sonra ; Resullullah (s ![]() ![]() -Ya Muhammed bir insanı delalete sürüklemek için elimde bir imkan yoktur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bundan sonra Resullullah (s ![]() ![]() ![]() "Bunlar, taa sonuna kadar böyle değişik şekilde devam edecek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (11/118-119) "Allah'ın emri behemehal yerini bulan bir kaderdir ![]() Bundan sonra Resullullah (s ![]() ![]() -Ya Ebamürre, acaba senin bir tevbe etmen ve Allah' a dönmen mümkün değil mi ? Cennete girmene kefil olurum ![]() Bunun üzerine İblis şöyle dedi : -Ya Resullullah, iş verilen hükme göre oldu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ve İblis cümlelerini şöyle tamamladı : -İşte bu söylediklerim sana son sözümdür ![]() ![]() Evvel, ahir, zahir batın, alemlerin Rabbı olan Allah' a hamd olsun ![]() Efendimiz Muhammet Nebiye Allah salat eylesin ![]() ![]() ![]() ![]() Amin ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peygamber Efendimiz (S.A.V) İle Şeytan'ın Konuşması (Kesinlikle Okuyun.)İblis'in İman Eden Oğlu Oldu mu? İblis'in oğlu "Hame" Peygamberimize (sav) erişmiş ve kendisine gelerek iman etmiştir ![]() ![]() ![]() Şeytan Başka Cin Başkamıdır? Şeytan ile cin yaratıldıkları made itibariyle birbiirnden ayrı bir er varlık değildirler ![]() ![]() KAYNAKLAR 1) Elmalı Tefsir 2) Diyanet İşleri Başkanlığı Kur'an-ı Kerim ve Türkçe Meali 3) Şeytan, Ahmet Güç, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Şamil İslam Ansiklopedisi 4) Gençlere Öğütlerim, Mehmed Emre 5) Fetava-i Hadisiyye, s ![]() 6) Günümüz Meselelerine Açıklamalı Cevaplar, Mehmet Emre 7-)biriz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peygamber Efendimiz (S.A.V) İle Şeytan'ın Konuşması (Kesinlikle Okuyun.)Şeytan Kötü ruhun, kötü birinin, kötülüğe teşvik edenin, kötülüğün temsilcisinin, karanlık ve delaletin önderinin, Allah'ın ve O'nu seven, O'na kullukta bulunan herkesin büyük düşmanının müşahalaştırılmış şekli veya kötülüğün sembolü olmuş varlık ![]() Evren'de Hz ![]() ![]() ![]() ![]() Şeytan, cin denen varlık grubuna mensup idi ![]() ![]() şeytan Hz ![]() ![]() ![]() ![]() Lanetlenmesi ve Cennetten Kovulması Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu anlayış, Şeytan'a Allah huzurundan kovulma, rahmetinden ümit kesme ve kıyamete kadar O'nun lanetini haketme dışında hiçbirşey kazandırmadı ![]() ![]() ![]() Şeytanın bu itirazı, büyüklük taslamaya ve neticede kendisini inkara götüren bir isyana dönüştü ![]() ![]() Cenab-ı Hak buyuruyor: Allah, “Şimdi in aşağı oradan ![]() Çünkü sen aşağılıklardansın” dedi ![]() (Araf, 13) Allah, “Öyleyse çık oradan, çünkü sen kovuldun ![]() Şüphesiz hesap gününe kadar lânet senin üzerinedir” dedi ![]() (Hicr,34-35) Yücelik sıfatları kendisine ait olan Yüce Allah, bu emirle onu bulunduğu makamdan derhal azledip indirdi ![]() ![]() Yaratıcı'nın emrini eleştirmeğe kalkışan İblis'e bu ilâhî emir, eşyanın bütün özelliklerinin sadece bir Allah vergisi olduğunu, bu şekilde bir defada fiilen anlatıverdi ![]() (Elmalı Tefsiri, Araf Suresi) Cennet'ten Niçin kovuldu? Yüce Allah, İblis'i isyanından dolayı kovuvermemiş, sorguya çekmiştir ![]() ![]() Eğer İblis uslanıp edebini takınsa, düzelmeye yüz tutsaymış affı muhtemel bulunuyormuş ![]() ![]() ![]() İblis'in, yaratıcıyı ve ahireti inkar etmediği halde bu düşme ve bedbahtlığına sebep kibir ve gurur ile hissiyata tabi olması ve bu şekilde arzusuna uygun olmayan hususlarda, ilâhî emre sataşıp saldırma fikrinde bulunması olmuştur ![]() ![]() ![]() ![]() Allah'a karşı serbest kalmak isteyen İblis insan ile imtihan olmuş bulunduğu gibi, İblis gibi serbest kalmak sevdasına düşecek olan insanlar da İblis ile imtihan kılınmışlardır ![]() ![]() ![]() (Elmalı Tefsiri, Araf Suresi) Mühlet Verilişi amamen yalnız kalan şeytan bu defa intikam peşine düştü ![]() ![]() ![]() ![]() Şeytan, "İnsanların tekrar dirilecekleri güne kadar bana mühlet ver" (Araf, 14) diye Allah'a yalvardı ![]() ![]() ![]() Hiçbir yaratığın herhangi bir dilek ve duasını toptan reddetmek, şânından olmayan yüce Allah, huzurundan kovduğu İblis'in bile ricasını mutlak suretle reddetmiyerek: Allah da, “Sen süre verilenlerdensin” dedi ![]() (Araf, 15) Belirli bir zamandan maksat ise, sur'a birinci üfleniş zamanıdır ![]() ![]() ![]() Şeytan'ın Görevi Şeytan, hatasını anlayıp tevbe ederek suçunu affettirme yoluna gitmedi Bilakis daha da azgınlaştı ![]() ![]() ![]() "İblis, “Rabbim! Beni azdırmana karşılık, andolsun ki yeryüzünde kötülükleri onlara güzel göstereceğim, içlerinde ihlâsa erdirilmiş kulların hariç, onların hepsini azdıracağım” dedi ![]() (Hicr, 39-40) O bilinen vakte kadar mühlet müsadesini alan İblis Ya Rabbi! dedi, beni azdırmana karşılık yemin ederim ki veya azgınlığıma hükmetmen sebebi ile; yani Allah katından kovulmuş, iyilik ve rahmetten uzaklaştırılmış bir melûn, böyle bir mühlet müsaadesini elde edince şımarır da onu azgınlığa bir teşvik vasıtası olarak kabul eder ![]() şeytan Böyle şımartman hakkı için veya çamurdan yaratılanı küçümseyip secdeetmediğimden dolayı benim azgın âsi olduğuma hükmetmenden dolayı mutlaka ben, yeryüzünde onlara süsleme yapacağım ![]() ![]() ![]() Ayetdende anlaşılacağı gibi şeytana, Allah'ın halis kulları üzerinde etki olabilecek hiç bir güç verilmemiştir ![]() ![]() ![]() Havva'nın Yaratılışından Sonra Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Bakara 35) Aslında Adem'e ve eşine yaklaşılmaması tavsiye edilen ağaç bir imtihan sahasıydı ![]() ![]() Adem ve eşi, melek olma veya Cennet'te ebedi kalma ihtimallerini duyunca, şeytanın kendilerine düşman olduğunu unuttular ![]() "Derken onların, kendilerinden gizli kalan çirkin yerlerini kendilerine göstermek için onlara fısıldadı: "Rabbiniz, başka bir sebepten dolayı değil, sırf ikiniz de birer melek ya da ebedî kalıcılardan olursunuz diye sizi şu ağaçtan men etti ![]() ![]() "Elbette ben size öğüt verenlerdenim ![]() ![]() (Araf 20-21) "Ağaca yaklaşmayın" emrine sabırsızlık edip ondan yediler ![]() ![]() "Böylece onları aldatarak aşağı sarkıttı Ağacı tadınca, çirkin yerleri kendilerine göründü ve cennet yapraklarını üst üste yamayıp üzerlerini örtmeğe başladılar ![]() (Araf 22) Allah Adem'e görevini hatırlatarak: " ![]() ![]() ![]() (Araf 22) Fakat hatalarını çok çabuk anladılar, derhal tevbe ettiler ![]() "Ey Rabbimiz! Biz kendimize zulmettik, eğer bizi bağışlamaz ve bize rahmetinle muamele etmezsen muhakkak ziyana uğrayacaklardan oluruz!" (Araf 23) Allah'da tevbelerini kabul etti ![]() "Birbirinize düşman olarak inin, sizin yeryüzünde bir süreye kadar kalıp geçinmeniz gerekmektedir ![]() (Araf 24-25) |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peygamber Efendimiz (S.A.V) İle Şeytan'ın Konuşması (Kesinlikle Okuyun.)Şeytanla Adem ve Havva arasında geçen bu hadiseden sonra Allah, şeytana karşı tedbirli olmaları için, insanları da uyardı ve şöyle buyurdu: "Ey Âdemoğulları ![]() ![]() ![]() (Araf 27) İblis de cinden olduğundan, o şeytan ve onun hemcinsleri nesil ve insan askerleri gözünden gizlenebilen cin toplulluğundandırlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Demek ki şeytan, gözle görünmediği halde bile onun şeytanlık ve aldatma noktaları bilinebilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Muhakkak biz kâfirlere şeytanları gönderdik, onları günaha sevkediyorlar ![]() (Meryem, 83) âyeti delaletince imansız kalblere de şeytanlar musallat olur ![]() ![]() ![]() ![]() "Ey insanlar! Bütün yeryüzündeki nimetlerimden helal olmak, temiz olmak şartıyla yiyin ![]() ![]() ![]() ![]() (Bakara - 168-169) "Onlar, Allah'ı bırakırlar da, yalnız dişilere taparlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Bakara 117-121) Bu ayetler aynı zamanda insanın, şeytanın fitnesinden sakınmasının mümkün olduğunu da gösterir ![]() Allahu teala bizleri şeytanın ve nefsimizin vesveselerinden korusun ![]() |
![]() |
![]() |
|