Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hediyesi, hürmetin, sav

Ona (S.A.V.) Hürmetin Hediyesi

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ona (S.A.V.) Hürmetin Hediyesi

Hz Musa'nın (as) zamanında İsrailoğulları içinde adamın biri ki yüz sene isyan içinde yaşamıştı Öyle ki imandan başka hayırlı bir ameli bilinmiyordu Bu adam ölünce İsrailoğulları onu ayağından tutup bir çöplüğe attılar Bunun üzerine yüce Allah Hz Musa'ya (as), ''Ey Musa ! Git; felanca yere atılan kulumu yıka, kefenle ve bütün İsrailoğulları ile beraber cenaze namazını kıl !'' diye vahyettiHz Musa verilen emri yerine getirdi İsrailoğulları bu duruma hayret edip Hz Musa'ya bu toplumda bundan daha günahkar birisinin bulunmadığını haber verdiler Hz Musa da, ''ben bunu biliyorum, ancak Allah bana böyle yapmamı emretti'' dediİsrailoğulları,''Bunun durumunu Rabbine sor da öğrenelim '' dediler Hz Musa (as)

Rabbine,'' Ey Rabbim, ne dediklerini biliyorsun, bu kulun durumunu bize bildir'' diye dua etti Yüce Allah Hz Musa'ya şöyle vahyetti :

''Onlar doğru söylüyorlar O tam iki yüz sene bana isyan etti Ancak günlerden bir gün Tevrat'ı açıp orada yazılı olan ''Habibim Muhammed'in'' ismine baktı ; onu öptü ve hürmetle başına koydu Ben buna karşılık onun iki yüz senelik günahlarını affettim''

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com