![]() |
Allah(C.C)'İn Adaleti --- İnanılmaz --- |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Allah(C.C)'İn Adaleti --- İnanılmaz ---Bir Gün ; Hz Musa İbadetini Bitirdikten Sonra Bir Ağacın Altına Oturur ![]() Hemen Yakınındaki Çeşmeyi Seyrederken , Atlı Bir Savaşçının Çeşmeye Geldiğini Görür ![]() Savaşçı Su İçmek İçin Eğildiğinde Boynundaki Altın Kesesini Islanmasın Diye Çıkarır Çeşme Başına Bırakır ![]() Suyunu İçtikten Sonra Altın Kesesini Unutur Ve Yoluna Devam Eder ![]() Hemen Arkasından Hoplaya Zıplaya Bir Çocuk Gelir ![]() Tam Su İçecekken Altın Kesesin Farkeder Ve Hiç Düşünmeden Alır ve Uzaklaşır ![]() Çocuğun Arkasından Çok Yaşlı Bir İhtiyar inleyerek Su İçmeye Gelir ![]() Bu Arada Altın Kesesini Su Başında Unutan Savaşçı Keseyi Almak İçin Çeşmeye Doğru Yaklaşır ![]() Fakat Çeşme Başında Hiç Bir Şey Bulamaz ![]() ![]() ![]() Hemen Yanındaki Yaşlı Adamın Boğazına Sarılır Ve Altın Kesesini Vermesini İster ![]() İhtiyar Ne Kadar "Ben Almadım" Dese de Savaşçıyı İkna Edemez ![]() İyice Sinirlenen Savaşçı Kılıcını Çeker Ve Yaşlı Adamı Oracıkta Öldürür ![]() Olan Biteni Gören Musa ''Ey Rabbim Bu Nasıl Bir Adalettir'' der ![]() ![]() "Ben Hiç Bir Şey Bilmiyorum ![]() ![]() ![]() Bu isyana benzer açıklıktaki sözlere karşılık Rab şöyle seslenir : ''Ey Musa ; Ben Sana Benim İşlerimi Anlayacak Kadar Akıl Vermedim ki , sen Benim hakkımda yorum Yapıyorsun? Ama Kalbinin Yatışması İçin gerçek Şudur : Savaşçı O Küçük Çocuğun Babasının Malını Yağmalamıştı ![]() Ölen İhtiyar İse Gençliğinde Çok Güçlü Bir Adamdı Ama Bir Hiç Uğruna Bir Köylüyü Öldürmüştü ![]() O İhtiyarı Öldüren Savaşçı İşte O Köylünün Oğludur ![]() ![]() Ey Benim Gafil Kulum Şimdi Tövbe Et Çünkü Benim Adaletim İşte Bu Kadar Açıktır ![]() |
![]() |
![]() |
|