|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
baba, bilmeden, çalışan, hasenatı, hayır, ile, karıncalar, neslinin, yapacağı |
![]() |
Neslinin Yapacağı Hayır Ve Hasenatı Bilmeden Çalışan Baba İle Karıncalar: |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Neslinin Yapacağı Hayır Ve Hasenatı Bilmeden Çalışan Baba İle Karıncalar:NESLİNİN YAPACAĞI HAYIR VE HASENATI BİLMEDEN ÇALIŞAN BABA İLE KARINCALAR: Naturzade Hz ![]() Çok varlıklı bir kişi vardır ![]() ![]() ![]() ![]() Ancak bu kişi, merhamet duygusundan yoksun, kendisinden başkasını düşünmeyen, yardımlaşmayı sevmeyen, bütün düşüncesi malına mal katmak olan, fakiri, fukarayı, kimsesizleri gözetmeyen birisidir ![]() O kişi , öylesine bencildir ki, << çalışıp kazansınlar ben onlar için mi çalışacağım benim malımın ortağımıdır lar ki ben yoksullara malımdan vereyim ![]() ![]() Bu durumu gören , << malının ve kazancının zekâtını vermeyen bu kişinin malı kazancı nasıl artar>> diye düşünenler bir türlü akıl erdiremezlermiş ![]() ![]() Bunca yoksul insanlar var iken, yoksulları yardımlarından mahrum bırakan bu kişinin malının çoğalmasını, zenginliğinin artmasını, ambarlarının dolup taşmasını merak edenlerden bazıları takibe koyulurlar ![]() Belirli bir zaman sonra görürler ki, bütün karıncalar dışarıdan topladıkları hububatları zengin, zengin olduğu kadar da cimri, cimri olduğu kadar da kendini beğenmiş bu kişinin ambarlarına taşıyorlar ![]() Şaşkınlıkları iyice artar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Naturzade Hz ![]() ![]() ![]() Olay şudur ![]() << O zengin kişinin çocukları yetişmektedir ![]() ![]() ![]() Kendilerine kalan bu zenginliğin hayra dönüşmesi ile kazanılacak sevaplar bu çocukların yazgısıdır ![]() Yüce Allah, babalarının da, karıncalarında durmaksızın gayretlerini, çocukların gelecekteki güzel amellerine vesile kılmıştır ![]() Diyen ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|