Cennetin Yeri.. |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Cennetin Yeri..İşinde iyi hakikatli bir hoca eğitmekte olduğu öğrencilerine şöyle bir istekte bulunur Bu istek aslında onların ne kadar iyi ve eğitimini başarıyla tamamlamış olduklarını gösterecektir Öğrencilerine: '' Sizlerden hayatta en çok neye değer veriyorsanız yarın onu buraya getirmenizi istiyorum '' Öğrencileri hep bir ağızdan 'Peki hocam ' der Yarın olur ve öğrencilerin kimisi 30 yaşın üstünde kimisi 10 yaşın üstünde ![]() Öğrencilerden kimisi kendisi için en değerli şey sığır, koyun, gümüş, o zamanların değerli paraları![]() vs böyle şeyler getirmişler Bir öğrenci 11 yaşlarında kapıdan içeri girer ve elinde bir mendil![]() Öğretmenine :- Hocam ben size en değerlimi getirdim ![]() - Bu nedir? der Hoca -Bir mendil ve lütfen içini açın ![]() Hoca içini açar ve mendilin içinde bir avuç kadar toprak vardır ![]() -Bu ne oğlum? diye sorar Hoca ![]() -Siz bana en değerliniz neyse onu getirin dediniz ya ![]() Ben de annemle gezmeye çıkmıştım![]() Aklıma isteğiniz geldi Annem toprağa bastı ben de o toprağı aldım ve mendilin arasına koydum![]() Benim için en değerli şey annemin bastığı yerdir![]() Çünkü annem nereye basmışsa orası Cennet'tir![]() Hoca duygulanır ve çocuğun alnından öper ![]() Şunları dile getirir![]() -Sen evlat sen ne öğrendiysen iyi öğrenmişsin ![]() Sen nasıl bir evlatsan iyi bir evlatsın![]() Allah senden ve senin annenden razı olsun![]() ( Dinleyip de yazdım ![]() Allah sizden razı olsun![]() ) |
|
|
|