Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bâyezîdi, bestami

Bayezid-İ Bestami

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bayezid-İ Bestami

Bayezid-i Bestami yağmurlu bir havada Cuma namazına gitmek için evinden çıktı Sağanak halinde yağan yağmur, yolu çamur haline getirmişti Yağmur bitinceye kadar bir evin ihata duvarına dayandıÇamurlu ayakkabılarını duvarın taşlarına sürerek temizledi Yağmur yavaşlayınca camiye doğru yürüdü Bu sırada aklına bir mecusinin duvarını kirlettiği geldi ve üzülerek;

-"Onunla helalleşmeden nasıl Cuma namazını kılabilirsin? Başkasının duvarını kirletmiş olarak nasıl Allahü Tealanın huzurunda durursun?" diye düşündü ve geri dönüp o mecusinin kapısını çaldı Kapıyı açan mecusi;

-"Buyrun bir arzunuz mu var?" diye sorunca;

-"Sizden özür dilemeye geldim," dedi Mecusi hayretle;

-"Ne özrü?" diye sordu O da;

-"Biraz önce duvarınızı çamurlu ayakkabılarımı temizlemek maksadıyla kirlettim Bu doğru bir hareket değilYağmurun şiddeti bana bu inceliği unutturdu" deyince, Mecusi hayretle;

-"Peki ama ne zararı var? Zaten duvarlarımız çamur içinde Sizin ayağınızdan oraya sürülen çamur bir çirkinlik veya kabalık meydana getirmez" dedi Bayezid-i Bestami (ks) Hazretleri,

-"Doğru ama, bu bir haktır ve sahibinin rızasını almak lazımdir" dedi Mecusi;

-"Size bu inceliği ve insan haklarına bu derece saygılı olmayı dininiz mi öğretti?" diye sorunca;

-"Evet, dinimiz ve bu dinin peygamberi olan Muhammed aleyhisselam öğretti" dedi Mecusi;

-"O halde biz niçin bu dine girmiyoruz?" diyerek kelime-i şehadet getirip müslüman oldu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com