Hac Sevabı Nasıl Kazandı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hac Sevabı Nasıl KazandıAllah adamlarından Abdurrahim Bursavî hazretleri, bir gün şunu anlattı talebesine: Abdullah bin Mübârek, hacca gider bir sene Haccı eda ettikten sonra bir rüyâ görür Şöyle ki; Gökten iki melek yere inip, hasbihâl ederler Biri sorar diğerine: - Bu sene, kaç kişi hacca geldi? - Altı yüz bin kişi ![]() - Kaçının haccı kabul oldu? - Hiçbirinin kabul olmadı Ama Şam?da biri var ki, o kişi, hacca gelmediği halde ?Hac sevabı?nı kazandı![]() - Kimdir o kişi? - Alî bin Muvaffak ![]() İbni Mübarek, rüyânın burasında uyanır Merak etmiştir o kişiyi Memleketine gitmeden Şam?a gider ve bulur bu kimseyi Rüyayı anlatıp;- Sen ne hayırlı bir iş yaptın ki, hac sevabı kazandın? diye sorar ![]() Ali bin Muvaffak anlatır: - Ben, ayakkabı tâmircisiyim Otuz yıldır nafile hacca gitmek istiyordum ama gidemiyordum![]() - Neden? - Yol parası tedarik edemiyordum Bu sene parayı tedârik ettim, ama yine gidemedim![]() İbni Mübarek merak eder: - Neden gidemedin? - Çünkü çok fakir bir komşum vardı Bir gün evine ziyarete gittim Odada ?Et kokusu? vardı Kendisine, şaka yollu; ?Ocakta et pişiyor galiba Şunu getir de birlikte yiyelim? dedim![]() Garip, başladı ağlamaya: Çok üzülüp; - Niçin ağlıyorsun? diye sordum ![]() Dedi ki: - Çocuklar üç gündür aç Günlerce iş aradım, bulamadım Yol kenarında,bir ?ölü hayvan? gördüm Zarûret miktarı kesip eve getirdim Pişen, o ettir![]() Yüreğim sızladı Büyüklerimizin; ?Bir muhtâca yardım etmek, nafile hacdan daha sevaptır? sözünü hatırladım Ve yol parasını verdim ona![]() Abdullah bin Mübarek; - Çok iyi yapmışsın, der ![]() Ve ağlayarak çıkıp gider ![]() Kaynak: Hac Sevabı Kazandı Hac Sevabı Kazandı whkaynak |
|
|
|