![]() |
Hac Sevabı Nasıl Kazandı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hac Sevabı Nasıl KazandıAllah adamlarından Abdurrahim Bursavî hazretleri, bir gün şunu anlattı talebesine: Abdullah bin Mübârek, hacca gider bir sene ![]() Haccı eda ettikten sonra bir rüyâ görür ![]() Şöyle ki; Gökten iki melek yere inip, hasbihâl ederler ![]() Biri sorar diğerine: - Bu sene, kaç kişi hacca geldi? - Altı yüz bin kişi ![]() - Kaçının haccı kabul oldu? - Hiçbirinin kabul olmadı ![]() ![]() - Kimdir o kişi? - Alî bin Muvaffak ![]() İbni Mübarek, rüyânın burasında uyanır ![]() Merak etmiştir o kişiyi ![]() ![]() - Sen ne hayırlı bir iş yaptın ki, hac sevabı kazandın? diye sorar ![]() Ali bin Muvaffak anlatır: - Ben, ayakkabı tâmircisiyim ![]() ![]() - Neden? - Yol parası tedarik edemiyordum ![]() ![]() İbni Mübarek merak eder: - Neden gidemedin? - Çünkü çok fakir bir komşum vardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Garip, başladı ağlamaya: Çok üzülüp; - Niçin ağlıyorsun? diye sordum ![]() Dedi ki: - Çocuklar üç gündür aç ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yüreğim sızladı ![]() Büyüklerimizin; ?Bir muhtâca yardım etmek, nafile hacdan daha sevaptır? sözünü hatırladım ![]() ![]() Abdullah bin Mübarek; - Çok iyi yapmışsın, der ![]() Ve ağlayarak çıkıp gider ![]() Kaynak: Hac Sevabı Kazandı Hac Sevabı Kazandı whkaynak |
![]() |
![]() |
|