Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hac, kazandı, sevabı

Hac Sevabı Nasıl Kazandı

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hac Sevabı Nasıl Kazandı

Allah adamlarından Abdurrahim Bursavî hazretleri, bir gün şunu anlattı talebesine: Abdullah bin Mübârek, hacca gider bir sene

Haccı eda ettikten sonra bir rüyâ görür

Şöyle ki;

Gökten iki melek yere inip, hasbihâl ederler

Biri sorar diğerine:

- Bu sene, kaç kişi hacca geldi?

- Altı yüz bin kişi

- Kaçının haccı kabul oldu?

- Hiçbirinin kabul olmadı Ama Şam?da biri var ki, o kişi, hacca gelmediği halde ?Hac sevabı?nı kazandı

- Kimdir o kişi?

- Alî bin Muvaffak

İbni Mübarek, rüyânın burasında uyanır

Merak etmiştir o kişiyiMemleketine gitmeden Şam?a gider ve bulur bu kimseyi Rüyayı anlatıp;

- Sen ne hayırlı bir iş yaptın ki, hac sevabı kazandın? diye sorar

Ali bin Muvaffak anlatır:

- Ben, ayakkabı tâmircisiyim Otuz yıldır nafile hacca gitmek istiyordum ama gidemiyordum

- Neden?

- Yol parası tedarik edemiyordum Bu sene parayı tedârik ettim, ama yine gidemedim

İbni Mübarek merak eder:

- Neden gidemedin?

- Çünkü çok fakir bir komşum vardı Bir gün evine ziyarete gittim Odada ?Et kokusu? vardı Kendisine, şaka yollu; ?Ocakta et pişiyor galiba Şunu getir de birlikte yiyelim? dedim

Garip, başladı ağlamaya:

Çok üzülüp;

- Niçin ağlıyorsun? diye sordum

Dedi ki:

- Çocuklar üç gündür aç Günlerce iş aradım, bulamadım Yol kenarında,bir ?ölü hayvan? gördüm Zarûret miktarı kesip eve getirdim Pişen, o ettir

Yüreğim sızladı

Büyüklerimizin; ?Bir muhtâca yardım etmek, nafile hacdan daha sevaptır? sözünü hatırladımVe yol parasını verdim ona

Abdullah bin Mübarek;

- Çok iyi yapmışsın, der

Ve ağlayarak çıkıp gider

Kaynak: Hac Sevabı Kazandı Hac Sevabı Kazandı

whkaynak

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com