Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
zikir

Zikir Nedir?

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Zikir Nedir?

3 ayri zikir vardir

Bu 3 ayrim cok onemli insaalah

A- Kur'ân-ı Kerim'in bir ismi zikirdir

15/HİCR-9: İnnâ nahnu nezzelnez zikre ve innâ lehu le hâfizûn(hâfizûne)

Muhakkak ki; zikri (Kur'ân-ı Kerim'i), Biz indirdik O'nun koruyucuları (da) mutlaka Biziz

Görüyoruz ki Kur'ân-ı Kerim'in bir ismi zikir Onu kıraat etmek (okumak), tilavet etmek (açıklamak) da zikirdir

B- Namaz kılmak da bir zikirdir

20/TAHA-14: İnnenî enallâhu lâ ilâhe illâ ene fa'budnî ve akımıs salâte li zikrî

Muhakkak ki; Ben, Ben Allah'ım Benden başka ilâh yoktur Öyleyse Bana kul ol ve Beni zikretmek için namazı ikame et

C- Zikrullah ( Allah isminin ard arda tekrarı)

73/MUZEMMİL-8: Vezkurisme rabbike ve tebettel ileyhi tebtîlâ(tebtîlen)

Rabbinin (Allah'ın) ismiyle zikret ve herşeyden kesilerek O'na (Allah'a) dön (ulaş, vasıl ol)

Ve En buyuk Ibadetin ne oldugunu Ankebut 45 ile gorebililiriz:

29/ANKEBUT-45: Utlu mâ ûhıye ileyke minel kitâbi ve ekımıs salât(salâte), innes salâte tenhâ anil fahşâi vel munker(munkeri) ve le zikrullâhi ekber(ekberu), vallâhu ya'lemu mâ tasneûn (tasneûne)

Sana Kitab'tan vahyedileni oku, namazı kıl Çünkü namaz kötülükten ve fuhşiyattan meneder ama Allah'ın zikri, en büyüktür Ve Allah, yaptığınız şeyleri bilir

Bu âyet-i kerimede, sana vahyettiğimiz bu kitabı oku, tilavet et (birinci zikir) ve namaz kıl (ikinci zikir) Çünkü senin namazın fuhşiyat ve münkerden men eder(korur) Ve Allah'ı zikretmek en büyüktür ( le zikrullâhi ekber ) ( üçüncü zikir) buyruluyor Yani zikrullah hem Kur'ân-ı Kerîm'in okunmasından hem de namaz kılmaktan daha büyüktür

Alinti http://wwwnuryagmurucom/indexphp?_single&ide=20

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com