Kuranı Kerim Sahabenin Allah’A Nasıl Teslim Olduğunu Aşağıdaki Ayetlerle Açıklıyor: |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuranı Kerim Sahabenin Allah’A Nasıl Teslim Olduğunu Aşağıdaki Ayetlerle Açıklıyor:Peygamber Efendimizin gözbebeği Sahabe için Allahu Teala, Bakara 136 da "ey sahabe deyinizki biz Allah'a teslim olanlarız" buyuruyor Kuranı Kerim Sahabenin Allah’a nasıl teslim olduğunu aşağıdaki ayetlerle açıklıyor:1-Sahabe Allah'a ulaşmayı dilemiş (Zümer 17 : Onlar Allah'a yöneldiler,Allah'a ulaşmayı dilediler ve şeytana kul olmaktan kurtulup Allah'a kul oldular Kullarımı müjdele )2-Sahabe mürşidleri olan Peygamber Efendimize tabi oldu (Fetih 10: O akabede Sana biat edenler aslında Allah'a biat etmişlerdir Onların ellerinin üzerinde (Senin elin var görüyordu ama Ben sana tecelli ettiğim için)) Allah'ın eli vardı )3-Ruhlarını Allah'a ulaştırıp,Allah'a teslim ettiler (Zümer 18: Onlar sözü (Peygamber Efendimizin sohbetini) dinleyip ahsen olanına tabi oldular Onların hepsi hidayete erdi )(Ali İmran 73idayet muhakkak ki Allah'a ulaşmaktır )4-Fizik vucudlarını Allah'a teslim ettiler (Ali İmran 20:Eğer Seninle tartışırlarsa deki; Ben ve Bana tabi olanlar Biz hepimiz fizik vucudumuzu Allah'a teslim ettik Sor bakalım o ümmilere ve kitap sahiplerine onlarda fizik vucudlarını Allah'a telim etmişlermi? Etmişlerse daha önce ruhlarını teslim etmiş olmaları gerekir )5-Daimi zikre ulaştılar (Zümer 18:…onlar ulul elbab oldular Ulul elbab Ali İmran 190-191 de daimi zikir sahipleri olarak açıklanıyor Böylece daimi zikirle nefslerindeki afetleri yok edip nefslerinide Allah’a teslim ettiler![]() 6-İrşada ulaştılar (Hucurat 7iliniz aranızda Allah'ın resulu var O sizin nefsinize uysaydı bundan çok zahmet çekerdiniz Lakin Allah size imanı sevdirdi,fıskı,küfrü,isyanı kerih gösterdi,kalblerinizi tam aydınlığa ulaştırdı İşte onlar irşada ulaşanlardır![]() 7-Serbest iradelerinide Allah'a teslim ederek müşid oldular (Tevbe 100O sabukunel evvelin varya,onların bir kısmı ensardan bir kısmıda muhacirindendir,birde ihsanla onlara tabi olanlardandır )İşte 7 safhada 4 teslimi gerçekleştiren Kurandaki sahabe ![]() Allah razı olsun |
|
|
|